Wat zijn de behandelingen voor tandenknarsen?

July 11

Wat zijn de behandelingen voor tandenknarsen?

Bruxisme verwijst naar een voortdurende slijpen en balde van de tanden. Mensen met Bruxisme onbedoeld dichtklemmen, en hun tanden slijpen tijdens zowel dag en nacht. De precieze oorzaak voor tandenknarsen blijft onduidelijk, maar dagelijkse stress kan leiden tot de voorwaarde in sommige mensen. De doelen van de behandeling voor Bruxisme omvatten vermindering van de pijn, het voorkomen van permanente schade aan de tanden, en het verminderen van balde zoveel mogelijk.

Tandheelkundige apparatuur

Volgens de Ohio State University Medical Center, speciaal uitgerust tandheelkundige apparatuur helpen voorkomen dat toekomstige schade aan de tanden, en ze ook helpen bij het oplossen van de symptomen van Bruxisme. Spalken en mond bewakers absorberen de kracht van het bijten. Ze meestal passen over de bovenste of onderste tanden en helpen om balde doordat de kaak in een meer ontspannen positie, MedlinePlus merkt. De tandheelkundige apparatuur bieden verlichting van vrijkomen tanden, schade aan het tandglazuur, aangezichtspijn en gespannen spieren van gezicht en kaken.

Stressmanagement

Mensen die last hebben van nerveuze spanning zoals woede, pijn of frustratie vaak ontwikkelen bruxisme, meldt The Ohio State University Medical Center. Mensen die last hebben van Bruxisme gerelateerd aan stress kunnen het vinden van effectieve behandeling voor hun toestand door omgaan met stress, zoals lichaamsbeweging en meditatie. MayoClinic.com stelt professionele advisering als ontspanningstechnieken aan verlichting van de voorwaarde mislukt.

Het beoefenen van goede mond en kaak positie

Het beoefenen van goede mond en kaak positie kunt behandelen van bruxisme, volgens MayoClinic.com. Patiƫnten zich richten op hun tong, tanden en lippen goed rusten. Hun tong moet omhoog rusten met hun tanden uit elkaar en hun lippen gesloten. Soms kan alleen het veranderen van de positie van de mond en kaak pijn verlichten.

Biofeedback

Biofeedback helpt behandelen van Bruxisme wanneer gedragswijziging mislukt, meldt MayoClinic.com. Biofeedback maakt gebruik van een verscheidenheid van toezichtprocedures en apparatuur waarmee onvrijwillige lichaam reacties. Biofeedback impliceert de plaatsing van elektrische sensoren op delen van het lichaam. De sensoren meten in bruxisme, het bedrag van de spieractiviteit in de mond en kaak. De sensoren dan Voer de informatie terug naar de patiƫnt via geluid en visuele signalen. De signalen kunnen de vorm aannemen van een pieptoon of een knipperend licht. Deze signalen helpen mensen herkennen hun tanden slijpen en balde, waardoor ze leren hun gedrag te veranderen.


gerelateerde artikelen