Hoe mensen krijgen verslaafd aan roken

April 20

Hoe mensen krijgen verslaafd aan roken

Roken van een sigaret voor de eerste keer ooit is vaak giftig genoeg voor sommige mensen braken, Kids gezondheid zegt. Andere vroege gevolgen zijn hoesten, een branderig gevoel en een gevoel van algehele ziekelijk. Degenen die maken het roken een gewoonte leren over de gevaren van de gezondheid, de stinkende bijwerkingen en de hoge kosten. Ondanks een groot aantal negatieven krijgen mensen nog steeds verslaafd aan roken.

Nicotine

Nicotine is de drug in sigaretten en alle tabaksproducten, die roken zo verslavend. Nicotine is zo krachtig dat de schaarse 1 tot 2 mg een roker van elke sigaret inhaleert genoeg om te zetten in een verslaving is, neemt kennis van het nationale Instituut op Drug Abuse (NIDA). Wanneer iemand een sigaret, de scheuten van de nicotine in de longen, inhaleert wordt snel geabsorbeerd in het bloed, en raakt de hersenen ongeveer acht seconden na het bladerdeeg. Over het geheel genomen een één sigaret heeft ongeveer 10 mg van de drug, maar het aantal gaat in rook en niet ingeademd wordt.

Hersenen

Zodra nicotine in de hersenen krijgt, hierdoor hersenen neuronen maken dopamine, een neurotransmitter die een gevoel van genot straalt, NIDA wordt uitgelegd. Dopamine natuurlijk treedt op wanneer mensen zijn in situaties die hen gevoelsgoed te maken, en nicotine schopt de dopamine-oprichting in overdrive. Roken van een sigaret, daarom kan geven iemand een onmiddellijke reactie van de aangename en, zoals de mensen meer van een goede zaak willen, begint de cyclus van het roken. Nicotine hits van de hersenen en zorgt ervoor dat plezier heel snel, en de gevolgen ervan slijten net zo snel.

Tolerantie

Zoals met veel medicijnen, het lichaam een tolerantie voor nicotine bouwt, wijst NIDA erop. Rokers beginnen te moeten meer nicotine om het zelfde effect te krijgen. Meestal eindigen ze roken vaker om dat hetzelfde nicotine hoog. Nicotine tolerantie bouwt snel in de loop van de dag tijdens continu roken. Lange trajecten zonder een sigaret, zoals terwijl brengen slapen, de tolerantie terug omlaag.

Intrekking

Fysieke symptomen van nicotine terugtrekking zijn de eerste paar dagen zonder een sigaret ernstigste, zegt NIDA. Mensen ervaren nicotine terugtrekking zijn vaak prikkelbaar, hebben een harde tijd slaap- en moeite aandacht of denken duidelijk. Zij beëindigen vaak ook omhoog met een enorme eetlust en intense verlangen, of verlangen, voor een sigaret. De fysieke symptomen van nicotine terugtrekking verminderen uiteindelijk na verloop van tijd vaak helemaal verdwijnen na enkele weken zonder nicotine. Hunkeren naar een sigaret, kunnen echter een leven lang meegaan.

Hunkeren naar

Zelfs als nicotine terugtrekking afneemt, hebben sommige voormalige rokers intens hunkeren naar een sigaret, NIDA notities. Deze onbedwingbare trek kunnen afkomstig zijn uit zien of ruiken een sigaret of worden vaak getriggerd door enkele van de psychologische aspecten van het roken. Deze omvatten opknoping rond mensen de roker gebruikt om met roken of plaatsen waar hij gebruikte om te roken. Sommige mensen blijven snakken naar een sigaret in tijden wanneer ze gebruikt om altijd roken een, zoals rechts na het eten of tijdens het drinken van alcohol. Het hele ritueel van het roken, van verlichting it aan het inademen van het laatste bladerdeeg, is een ander intens verlangen dat vaak hangen. Hunkeren naar zijn een van de belangrijkste redenen dat mensen niet bij het stoppen met roken.


gerelateerde artikelen