Wat zijn de gezondheidsvoordelen van effen witte tonijn?

January 10

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van effen witte tonijn?

Witte tonijn is een type van de tonijn met roze witte vlees vaak verkocht blik. Best bekend voor zijn hoge gehalte aan vetstoffen van ten opzichte van gestreepte tonijn en andere soorten tonijn, witte tonijn is ook de duurste variant van de tonijn. Het vruchtvlees is stevig en schilferige, en het bevat veel voedingsstoffen die voordelen voor de gezondheid bieden.

Vet

Het totale vetgehalte in een regelmatige kan van witte tonijn is 5.1 g vet, of 8 procent van de dagelijkse 65 g Amerikaanse Dietetic aanbeveling. Het grootste deel van het vet is mono - en meervoudig onverzadigde, die bloedcholesterol verlaagt niveaus en helpt handhaven van uw hersenen en de gewrichten. De resterende 1.4 g verzadigd vet is 7 procent van de dagwaarde van 20 g ADA. Controle van verzadigd vet en onderhouden van een inname onder de dagelijkse limiet is belangrijk voor het voorkomen van hart-en vaatziekten.

Eiwit

Het eiwitgehalte in witte tonijn is hoog. Men kan levert 40.6 g, of 81 procent van de dagelijkse waarde van 65 g ADA. Eiwit is een voedingsstof die energie-stofwisseling verbetert. Het vertraagt de absorptie van koolhydraten in de bloedbaan en voorkomt plotselinge stijging van de bloedglucose waardoor energie pieken en dalen. Eiwit biedt ook de aminozuren die je lichaam nodig heeft om te bouwen van enzymen die katalyseren van de meeste chemische reacties in het lichaam.

Mineralen

Het lichaam heeft mineralen nodig voor de structuur en chemische processen. Fosfor bouwt botten en tanden met calcium en vitamine D. Een blikje tonijn levert 373 mg van fosfor, of 37 procent van de 1.000 mg ADA-aanbeveling. De 408 mg kalium in een blikje van witte tonijn is 12 procent van de dagwaarde van 3500 mg ADA. Kalium balanceert het vloeistof niveau in je lichaam, die invloed op de bloeddruk. Het natriumgehalte is het equivalent van ongeveer een vierde van de totale dagelijkse hogere inname van 2400 mg.

Vitaminen

Witte tonijn biedt twee vitaminen in significante hoeveelheden: selenium en vitamine D. De 113 mcg van selenium in een blikje is 160 procent van de dagelijkse behoefte van 70 mcg ADA. De 138 IU vitamine d is 35 procent van de dagelijkse waarde van 400 IU. Selenium is een antioxidant dat gezonde cellen beschermt tegen schade die tot de ontwikkeling van de ziekte leidt. Vitamine D is een voedingsstof die de stemming reguleert en werkt met de mineralen-fosfor en calcium te bouwen been, wat bijzonder belangrijk is voor het voorkomen van verminderde botdichtheid naarmate u ouder.


gerelateerde artikelen