Wat zijn de voordelen van groene thee Vs. zwarte thee?

October 26

Wat zijn de voordelen van groene thee Vs. zwarte thee?

Terwijl zowel de zwarte en de groene theeën zijn gemaakt van dezelfde plant, groene theebladeren minimaal een nieuwe verwerking ondergaan, terwijl zwarte thee heeft doorgemaakt van een oxidatieproces, genaamd gisting. Beide soorten thee maken een gezonde aanvulling op uw dieet, maar vanwege de variatie in hun gehalte aan nutriënten, zij bieden lichtjes verschillende gezondheidsvoordelen.

Fluoride inhoud

Zwarte en groene thee beide ondersteuning voor gezonde botten en tanden, vanwege hun fluoride gehalte, maar zwarte thee kan bieden meer fluoride per portie. Je lichaam kan integreren hydroxyapatiet, de gemineraliseerde weefsel dat uw tanden en botten maakt de fluoride in uw dieet. Nuttigen van fluoride helpt verharden van uw tanden en voorkomt Holten. Zwarte thee bevat tussen 0,2 en 0,5 mg fluoride per kop, terwijl groene thee 0,3 tot 0,4 mg biedt. Het maken van uw thee met verdere stijgingen van de tap water uw inname van fluoride. Een 8-ounce portie zwarte thee gemaakt van gefluorideerd kraanwater bevat bijvoorbeeld 0.9 mg fluoride.

Kankerpreventie

Groene thee komt uit voor zwarte thee wanneer het gaat om kanker-bestrijding voordelen. Het dient als een rijke bron van vier catechines--een familie van flavanolen gedeeltelijk verantwoordelijk voor de theeën gezondheidsvoordelen. Één type van Catechine, geroepen epigallocatechin gallate of EGCG, gene activiteit in kankercellen reguleert, en groei van de kanker kan bestrijden. Één studie, gepubliceerd in het tijdschrift "Toxicologie en toegepast van de farmacologie" in 2013 vond dat EGCG huid kanker de dood van de cel bevordert. Een andere studie, van het November 2013 nummer van "Oncologie Letters" bleek dat EGCG een soortgelijk effect op dikke darm kankercellen. De studie vond ook dat EGCG inactivering van genen die nodig zijn voor dikke darm kanker uitzaaiingen, wat betekent dat de EGCG in groene thee kanker verspreiden vechten kan.

Cardiovasculaire voordelen

Zowel de zwarte en de groene thee cardiovasculaire voordelen bieden. De overvloedige in groene thee EGCG samenwerkt met de cellen die lijn uw bloedvaten en bevordert autophagy--een fysiologisch proces beschermt uw cellen van stress--volgens een studie gepubliceerd in het "Journal of biologische Chemistry" in 2013. Groene thee helpt ook controle van uw bloed cholesterolniveaus, het bedrag van gunstige cholesterol in je bloedbaan terwijl het verminderen van de hoeveelheid schadelijke cholesterol stimuleren. Echter verklaart zwarte thee biedt ook enkele voordelen, en drinken verbetert bloedvat functie hebt u coronaire hartziekte, het Linus Pauling Instituut.

Cafeïnegehalte

Zwarte en groene thee verschillen in hun cafeïnegehalte. Groene thee bevat tussen 9 en 50 milligram cafeïne per kop, terwijl zwarte thee 42 tot en met 72 milligram, volgens het Linus Pauling Instituut biedt. Deze cafeïne kan tijdelijk verhogen uw mentale alertheid, bevordering van de productiviteit en misschien zelfs hulp in gewichtsverlies, maar het kan ook houden u 's nachts, vooral als je consumeren teveel--bijvoorbeeld verschillende kopjes thee per dag drinken. Beperk uw inname van de thee aan 5 porties per dag, beveelt aan de Universiteit van Maryland Medical Center, en kiezen voor groene thee over zwarte thee, om uw cafeïne consumptie te verminderen.


gerelateerde artikelen