De voordelen en de contra-indicaties voor Oregano

October 11

De voordelen en de contra-indicaties voor Oregano

Oregano of Oreganum vulgare, is een houtachtige struik inheems in mediterrane landen. Medicinale en als een kruiden reeds in het oude Griekenland werd gebruikt. Dan als nu, worden delen van de plant oregano verbruikt verse, gedroogde en oliehoudende uittreksel. De gevestigde voordelen van oregano zijn voornamelijk geassocieerd met zijn sterke antimicrobiële eigenschappen, hoewel het ook een antioxidant en een mild stimulerend. Consumptie van oregano is lang beschouwd als veilig, hoewel het kan worden gecontra-indiceerd bij degenen die hartkloppingen ondervindt of hebt u andere cardiovasculaire problemen. Overleg met uw arts over de potentiële voordelen en contra-indicaties voor het gebruik van oregano.

Actieve bestanddelen in Oregano

Oregano bevat sommige verbindingen waarin sterke antimicrobiële en antioxiderende eigenschappen, en anderen die mildere krampstillend, expectorant en stimulerende effecten, volgens "Principles and Practice of fytotherapie." weer te geven Antimicrobiële stoffen vernietigen pathogene micro-organismen, zoals bacteriën, schimmels, virussen en parasieten, overwegende dat antioxidanten vrije radicalen elimineren. Antispasmodica ontspannen skelet en glad spierweefsel en stimulerende middelen meestal hartslag te verhogen. De belangrijkste biologisch actieve verbindingen die geïsoleerd van oregano werden zijn carvacrol, thymol, limoneen, quercetine en caryofylleen.

Potentiële voordelen

De meest actieve antimicrobiële in oregano is carvacrol, die optreedt tegen een breed spectrum van pathogene micro-organismen, waardoor het effectief ter bestrijding van de milde infecties van interne en externe, volgens de "PDR voor kruidengeneesmiddelen." Bovendien remt carvacrol verbindingen die leiden inflammatoire reacties tot. Thymol is meer effectief tegen schimmels en parasieten, en het wordt vaak toegevoegd aan commerciële mouthwashes. Quercetine is een sterke anti-inflammatoire vanwege haar vermogen om de vrijlating van histamine remmen. Quercetine en verbindingen in oregano zijn anti-oxidanten, die de vrije radicalen te vernietigen en te voorkomen dat weefselschade. Daarnaast stoffen in oregano kunnen effect hebben op de bloedsuikerspiegel verbeteren van insulinegevoeligheid van de receptoren op de cellen.

Contra-indicaties

Als gevolg van het grootschalige gebruik ervan in levensmiddelen, oregano is aangewezen als "over het algemeen erkend als veilig" door de Food and Drug Administration, en geen specifieke contra-indicaties geconstateerd, volgens de "natuurlijke standaard kruid & Supplement Referentie: Evidence-Based klinische Beoordelingen." Echter genomen in grote hoeveelheden of geconcentreerde doseringen, oregano kan beïnvloeden de effectiviteit van insuline of stimuleren van het cardiovasculaire systeem. Daarom moet u overleggen met uw arts hebt u diabetes of enig ander type van hartkwaal voor consumeren van grote hoeveelheden van oregano.

Aanbevelingen

Oregano olie is de meest geconcentreerde vorm van oregano. Als u bezorgd bent over hoe de verbindingen in oregano, invloed kunnen zijn op uw niveaus van de glucose van het bloed, hartslag of bloeddruk, beginnen met kleine hoeveelheden gedroogde oregano op je eten. Als u vindt dat u gedroogde oregano kan tolereren, probeer andere vormen, onder de supervisie van uw arts. Oregano is alleen een mild stimulerend, lang niet zo sterk als cafeïne, maar sommige gebruikers wellicht vooral gevoelig of allergisch voor het kruid.


gerelateerde artikelen