Wat zijn de oorzaken van Carcinoma?

October 11

Wat zijn de oorzaken van Carcinoma?

Carcinoom, kanker die begint in de huid of weefsels die lijn of dekking van de inwendige organen, kan slaan door het hele lichaam. Basaalcelcarcinoom--de meest voorkomende kanker in de wereld, volgens The Skin Cancer Foundation--treedt op meeste vaak op delen van het lichaam regelmatig blootgesteld aan de zon zoals het gezicht, oren, hals, hoofdhuid, schouders en terug. Oorzaken van carcinoom is afhankelijk van de betrokken instantie.

Ultraviolet licht

Ultraviolet licht kan leiden tot kanker van de huid, of carcinoom en kreuken. Artsen raden licht van de zon te vermijden en in plaats daarvan het looien van bedden, onderschrijven sunless zelfkleurende producten en het gebruik van breedspectrum, waterbestendig zonnebrandmiddelen met een sun protection factor of SPF, van 30 of meer op alle blootgestelde huid. Degenen die zijn blootgesteld aan ultraviolet licht van de zon of het looien bedden moeten zorgvuldig controleren over huid voor gezwellen of wijzigingen die op een carcinoom duiden.

Therapeutische straling

Therapeutische straling in de vorm van x-stralen en psoralen en ultraviolet A of PUVA, behandelingen kunnen veroorzaken plaveiselcelcarcinoom en melanoom, zowel huid kanker. Of therapeutische straling patiënten zijn meer geneigd om het ontwikkelen van carcinoom, hangt af van verschillende factoren, met inbegrip van de huidpigmentatie, de dosis straling ontvangen en medische status. Carcinomen veroorzaakt door dit soort straling decennia kunnen ontwikkelen en kunnen voortvloeien uit de kindertijd behandelingen.

Immuunonderdrukkende geneesmiddelen

Een verzwakt immuunsysteem, verhoogt het risico van aanbestedende carcinomen, maken van immuunonderdrukkende geneesmiddelen een factor in de oorzaak van bepaalde kankers van de huid. Volgens «««MayoClinic.com ontwikkelen omhoog tot 80 procent van de orgaan transplantatie patiënten nemen medicijnen om te stoppen met orgel afwijzing plaveiselcelcarcinoom ergens in de loop van hun leven. Transplantatie hartpatiënten tonen het meeste risico als gevolg van de noodzaak om hogere doseringen van orgel afwijzing medicijnen. Infectie door het humaan papillomavirus, of HPV, kan ook leiden tot carcinoom, zowel uit de immuunonderdrukkende geneesmiddelen en het virus zelf.


gerelateerde artikelen