Waarom zouden meisjes Miss periode na het sporten?

August 1

Waarom zouden meisjes Miss periode na het sporten?

Meer dan ooit, meisjes en jonge vrouwen worden aangemoedigd om deel te nemen aan sport- en bewegingsactiviteiten, en met het uitbreiden van mogelijkheden voor universiteitsbeurzen en wereldklasse ranking, concurrentie hevig kan zijn. Om te krijgen een concurrentievoordeel, gaan sommige meisjes naar grote lengten te beheren hun lichaamsgewicht terwijl rigoureus opleiding. Onvoldoende voeding in combinatie met buitensporige opleiding kan leiden tot gemiste perioden, maar dat kan spellen moeite.

Verstoringen in uw maandelijkse cyclus

Occasionele onregelmatigheid in uw maandelijkse cyclus is zelden reden tot alarm, maar ontbrekende tijdvakken van drie of meer in een rij, een voorwaarde die is ingesteld door de Universiteit van Maryland Medical Center als secundaire amenorroe, is niet normaal en onbekende gezondheidsproblemen kan duiden. Terwijl amenorroe vele oorzaken hebben kan, is een syndroom bekend als vrouwelijke atleet triade vaak te wijten aan amenorroe in jonge vrouwelijke atleten. Gekenmerkt door wanordelijke eten, buitensporige uitoefenen en een daling van de oestrogeen productie, in de gevorderde stadia, kan vrouwelijke atleet triade leiden tot osteoporose en mogelijk botbreuken.

Opleiding naar zege

Wanneer de druk van de coaches, ouders en collega's om uit te blinken in uw sport wordt geëvenaard door uw eigen interne drive, kan u harder werken om een concurrentievoordeel te krijgen. Maar er is een punt, waarvoorbij opleiding u afnemende meeropbrengsten netten. Over-opleiding zonder voldoende rust en voeding kan leiden tot chronische vermoeidheid en hormonale veranderingen in je lichaam. Naast amenorroe, effecten van vrouwelijke atleet triad behoren lage bloedsuiker, bloedarmoede, verlies van spier massa, verminderde botmassa, lage spier brandstof opslag, uitdroging en uitputting van de elektrolyten, die allemaal kunnen ondermijnen van uw sportieve prestaties en verhogen het risico voor schade.

Sport- en lichaamsbeeld

Een factor die bijdraagt tot vrouwelijke atleet triade is onvrede over lichaamsbeeld, een aandoening die bekend staat als dysmorphia. Als meisjes instanties rijpen en ontwikkelen, normale adolescent gewichtstoename en herverdeling atletische meisjes te denken ze zijn dik, een begrip dat vaak versterkt door bussen kunnen veroorzaken. Voor meisjes, kan dysmorphia leiden tot de wanordelijke eten, met streng beperkte calorie en nutriënten verbruik. Activiteiten zoals ballet, kunstschaatsen en dans, die subjectieve scoren op basis van uiterlijk, kunnen predisponeren meisjes aan het syndroom, mogelijk duursporten die gunst laag lichaamsgewicht, sport waarvoor lichaam-contouring kleding en sport met gewicht-klasse categorieën zoals roeien en martial arts.

Een gezond evenwicht te vinden

Bent u een atleet die periode is gestopt, kan de professionele tussenkomst nodig zijn. Uw zorgverzekeraar kan suggereren zoekt de begeleiding van een voedingsdeskundige en eventueel een professionele geestelijke gezondheid. Verlaag uw trainingsintensiteit, verhogen van uw voedselconsumptie en het herstellen van uw lichaamsgewicht tot ten minste 5 pond boven wat het was vóór het intreden van amenorroe, of tot 90 procent van de ideale lichaamsgewicht voor uw hoogte, leeftijd en geslacht.


gerelateerde artikelen