Haarverlies & PCOS

July 22

Haarverlies & PCOS

PCOS of polycysteus ovarium syndroom, is de meest voorkomende reproductieve aandoening bij vrouwen. Het treft ongeveer een op de 10 volwassen vrouwen in de VS, volgens de Universiteit van Chicago Medical Center. Symptomen vaak variƫren, maar een gemeenschappelijk effect is haaruitval. Symptomen komen meestal snel na de puberteit, hoewel veel vrouwen pas ontdekken zij PCOS hebben in hun 20s en 30s.

PCOS

PCOS is het resultaat van een hormoon onbalans in het lichaam. Hoge niveaus van hormonen, androgenen, zoals testosteron, genaamd leiden tot groei van de cyste in de eierstok. Deze cysten blokkeren van de eierstokken en stoppen van de eieren wordt vrijgegeven, volgens The Ohio State University Medical Center. De gevangen eieren kunnen leiden tot onvruchtbaarheid. Hoewel de aandoening stress en mogelijk onvruchtbaarheid veroorzaakt, is het meestal niet levensbedreigend. Verschillende behandelingsopties kunnen symptomen verminderen en helpen met de normale functie van de eierstokken.

Haar verlies patroon

PCOS kan leiden tot androgene alopecia--een type van haarverlies vergelijkbaar met mannelijke kaalheid. Dit maakt een driehoek-vormige dunner wordend patroon uit het midden van de hoofdhuid uit naar de zijkanten en achterkant van het hoofd, volgens Walter Futterweit, klinische professor van geneeskunde aan het Mount Sinai School of Medicine. Echter, in tegenstelling tot de meeste mannelijke kaalheid, haren op de tempels meestal niet wijken.

Androgeen en follikels

Androgenen zijn mannelijke hormonen zoals testosteron en dihydrotestosteron, of DHT. DHT wordt gedacht om bij te dragen aan haar uitdunnen bij vrouwen met PCOS. Hoewel de oorzaken van haaruitval en dunner nog steeds onduidelijk zijn, het lijkt erop dat androgenen zoals DHT hoofd haarzakjes krimpen. Aangezien de follikels krimpen, krijgt de haren die ze produceren kortere en dunnere, volgens de genetica Home referentie-site van de National Library of Medicine. Haar werpt ook vaker, resulterend in het dunner op de hoofdhuid.

Dunner wordend haar-behandelingen

Artsen behandeling van PCOS in een verscheidenheid van manieren. Behandeling voor haarverlies gediagnosticeerd als alopecia androgenetica kan echter inhouden dat twee voorkomende behandelingen. Minoxidil is de enige behandeling voor vrouwelijke haren dunner goedgekeurd door de FDA, volgens het Yale PCOS programma. De andere optie is de drug finasteride. Deze tellers van de hoeveelheid androgenen in het bloed en kan helpen verminderen haren dunner. Zoals altijd uw arts te raadplegen alvorens besluiten op behandelingen.

Andere symptomen

Dunner wordend haar, is slechts een symptoom zijn van PCOS. Praat met uw arts als u merkt dat een van de volgende symptomen naast haarverlies: dikkere haren op je armen, borst of gezicht; een onvoorspelbare menstruele cyclus; acne op het gezicht, hals en borst; vet rond de taille; moeilijk zwanger; donkere vlekken op uw huid.


gerelateerde artikelen