Honing & insulineresistentie

August 3

Honing & insulineresistentie

Metabool syndroom en insulineresistentie, is een aandoening waarbij het lichaam produceert insuline, een hormoon dat verantwoordelijk is voor de verordening van de bloedsuikerspiegel, maar niet goed gebruiken. Insulineresistentie is de voorloper van gezondheid aandoeningen zoals diabetes en hart-en vaatziekten. In het algemeen is een slechte voeding de oorzaak van insulineresistentie. Rauwe honing is een natuurlijk, onbewerkt en gezond voedsel dat kan worden gebruikt in plaats van ongezonde zoetstoffen om normale insuline functie.

Over insulineresistentie

Insuline is een hormoon geproduceerd door de alvleesklier. Als je koolhydraten, zoals een stuk brood eet, breekt je lichaam het brood in glucose of bloedsuiker. Suiker van het bloed wordt vrijgegeven in je lichaam en verstuurd naar cellen, weefsels en organen om energie te leveren. Als de bloedsuiker wordt vrijgegeven, dus is insuline. Insuline zorgt ervoor dat uw bloedsuikerspiegel op een gezond peil blijft. Bent u insulineresistentie, reageren uw spier-, vet- en lever cellen niet op insuline. Daarom zal de alvleesklier meer insuline te produceren in een poging om de overstroming van uw lichaam met genoeg om je cellen reageren. Uiteindelijk, de alvleesklier niet voldoende insuline produceren en teveel suiker in het bloed opbouwt, die kan leiden tot diabetes.

Voedingsmiddelen die oorzaak insulineresistentie

Sommige koolhydraten verteren snel, het vrijgeven van een stormloop van bloed suiker in het lichaam. Deze eenvoudige koolhydraten hebben banden met insulineresistentie, kanker, obesitas en hart-en vaatziekten. Enkelvoudige koolhydraten komen vaak voor in zoetstoffen, met inbegrip van tabel suiker. Rauwe honing is een alternatieve zoetstof die wordt verteerd langzaam, het vrijgeven van de suiker van het bloed met een gemeten snelheid.

Voorkomen van insulineresistentie

Eet voedsel met een lage glycemische index of GI, om te voorkomen dat insulineresistentie. De glycemische index is een maateenheid die hoe langzaam aangeeft of snel voedsel vrijgeven bloedsuiker in het lichaam. Hoe hoger de GI, hoe sneller het voedsel verteert en releases bloed suiker. Low-GI voedsel, zoals honing, bevordering van bloedsuiker controle en diabetes preventie.

Het gebruik van rauwe honing als zoetstof

Rauwe honing kan vervangen suiker in vele maaltijden en dranken. Ongeveer 82 procent van de huishoudens gebruik momenteel verwerkte honing, die additieven zoals hoge fructose corn siroop kan bevatten, en wordt gepasteuriseerd. Kies rauwe honing, die heeft geen additieven en heeft niet gepasteuriseerde melk. U kunt de honing toevoegen aan gebakken goederen, dressings, thee, koffie, ontbijtgranen en mager vlees voor een vleugje zoete smaak zonder de toegevoegde risico van het consumeren van een hoge GI voedsel.


gerelateerde artikelen