Remedies voor een Jalapeno huid branden

April 27

Remedies voor een Jalapeno huid branden

Jalapeno is een hete verscheidenheid van Chili peper, ingedeeld op 2.500 tot 5.000 Scoville-eenheden. Scoville-eenheden meting van warmte van Chili pepers en variëren van nul tot 500.000. Capsaïcine, of Chili olie, is wat geeft jalapenos en andere Chili pepers hun warmte en is te vinden op de innerlijke centrale membraan van de paprika. Eten of werken met jalapeno kan leiden tot een ernstige branderig gevoel op de huid of in de mond. Het is mogelijk om verlichting te vinden uit een jalapeno branden op een aantal manieren, met inbegrip van toepassing van melk, citroensap en koude kompressen.

Melk

De angel uit een jalapeno branden op uw huid of in je mond is zo eenvoudig als het drinken van melk of wrijven op de branden. Volgens algemene chemie Online bevat melk caseïne, een phosphoprotein waarmee de capsaïcine uit zenuw receptor bandplaatsen in de mond worden verwijderd. Melk op de huid toe te passen is net zo effectief omdat caseïne bijna als een detergent te capsaïcine moleculen fungeert. De caseïne in melk is goed voor ongeveer 3 procent van melk. Melk chocolade en sommige bonen en noten bevatten ook caseïne, maar er is geen anekdotische of wetenschappelijke bewijs te suggereren dat dit kunnen helpen verminderen de pijn van een brandwond jalapeno.

Citroensap

Skinverse.com zegt dat een op de huid of in de mond van een jalapeno branden kan worden tegengewerkt door de toepassing van citroen-of limoensap. Het citroenzuur op in citroen en het limoensap neutraliseert de jalapeno van alkalische in de capsaïcine. Gebruik van het SAP als een mond wassen of Wisser van de aangetaste huid ter vermindering van de pijn.

Koude kompressen

Terwijl capsaïcine oplosbaar in koud water is, kan de toepassing van koude kompressen op het verbrande gebied nog verlichting brengen door gevoelloos het gebied maakt. Als het oog wordt beïnvloed door het oog met verbrande handen wrijven of jalapeno SAP te krijgen in het gebied, spoel het oog onmiddellijk met water.


gerelateerde artikelen