Wanneer begint het lichaam te gebruiken van spierweefsel voor energie?

August 6

Wanneer begint het lichaam te gebruiken van spierweefsel voor energie?

Als je lichaam uit andere bronnen van brandstof loopt, zal het beginnen te gebruiken van spierweefsel voor energie. Dit is niet een normale toestand, en je lichaam zal pas spierweefsel voor energie onder extreme omstandigheden gebruiken, zo alsof je heel ziek, ernstig ondervoede of niet genoeg calorieën te nuttigen gedurende een langere periode van tijd ter ondersteuning van de normale lichaamsfuncties.

Energiebehoefte

Elke cel in uw lichaam moet energie voor het uitvoeren van normale lichaamsfuncties zoals verplaatsen, ademhaling, je hartslag wordt gehandhaafd en genezing beschadigd weefsel. Normaal gesproken leveren koolhydraten uit je dieet de soorten suiker in die je lichaam wordt gebruikt als de voornaamste bron van energie. Als u genoeg suiker uit uw dieet te leveren uw lichaam met de energie die het nodig heeft, moeten ongeveer de helft van je dagelijkse calorieën afkomstig zijn van koolhydraten. Je lichaam kan ook voor de productie van energie uit eiwitten en vetten, maar koolhydraten worden beschouwd als de beste bron van energie, omdat het suiker is de enige brandstof die uw hersencellen en bepaalde andere lichaamscellen kunnen gebruiken.

Metabolisme

Tijdens de spijsvertering afbreekt uw lichaam koolhydraten in eenvoudige suikers die worden omgezet in glucose of bloedsuiker. Naar elke cel in je lichaam, waar het wordt gebruikt voor de vervaardiging van energie reist om glucose in uw bloed. Als u meer suiker dan uw lichaam nodig voor onmiddellijke energie heeft verbruiken, sommige van de overtollige wordt omgezet in glycogeen, een soort suiker die is opgeslagen in uw spierweefsel. Als uw lichaam nodig glucose heeft en geen suiker vandaan uw dieet, is glycogeen vrijgelaten uit je spieren en tot het leveren van voldoende glucose energie laatst ongeveer een halve dag gebroken.

Uitsplitsing van de spier

Spierweefsel bestaat voornamelijk uit eiwitten, die op zijn beurt, is samengesteld uit aminozuren. Je lichaam gebruikt normaal gesproken geen eiwitten om energie te produceren. Als je van glycogeen winkels, echter uitgeput, en geen glucose beschikbaar is, zal je lichaam dan breken eigen spierweefsel aminozuren vrij. Deze aminozuren worden verzonden aan uw lever, waar ze worden omgezet in glucose in een proces genaamd gluconeogenese. Wanneer je lichaam begint te gebruiken van spierweefsel voor energie, verliest u spier massa.

Oorzaken

Het lichaam zal normaal gesproken alleen beginnen te gebruiken van spierweefsel voor energie in het geval van honger. Als u een eetstoornis, zoals anorexia nervosa of deelnemen aan langdurig vasten, echter, of als u bent ziek met een chronische ziekte, zoals kanker, en u bent niet in staat om te consumeren van een evenwichtige voeding bevat die voldoende calorieën, de wijzigingen van uw metabolisme. Dat betekent dat het tarief waartegen u calorieën voor wijzigingen van de brandstof te verbranden. Na verloop van tijd, als uw lichaamschemie wordt gewijzigd en u worden ondervoed blijven, kunt u verliezen spier omdat je lichaam zijn toevlucht neemt tot het afbreken van eigen weefsel op zoek naar brandstof.


gerelateerde artikelen