Papaja en ananas enzymen

July 25

Papaja en ananas enzymen

Enzymen van papaja en ananas zijn beide ingedeeld als Proteolytische enzymen, wat betekent dat ze proteïnen verteren. Papaya enzymen worden geëxtraheerd uit de bladeren en vruchten van de plant papaya en zijn collectief bekend als papaïne. Ananas enzymen of bromelaïne, zijn geïsoleerd uit de stengel van de plant ananas en het SAP van de vrucht van de ananas. Beide enzymen zijn befaamd om een breed scala aan voordelen voor de gezondheid.

Papaïne gezondheidsvoordelen

Verschillende proteinases of Proteolytische enzymen, met antimicrobiële en anti-ulcererende eigenschappen bevatten enzymen van papaja. Als zodanig, worden papaya enzymen verondersteld te helpen verlichten van een verscheidenheid van gastro-intestinale klachten, evenals maagzweren en alvleesklier enzym deficiëntie. In de traditionele Ayurvedische geneeskunde van India, wordt papaïne gebruikt voor de behandeling van bronchitis, aambeien, urineweginfecties, nierstenen en parasitaire parasitaire aandoeningen. In de westerse geneeskunde, worden papaya enzymen vaak gebruikt om zieke of stervende weefsel geïnfecteerde wonden, cysten, diabetische ulcera, laesies en burns is gekoppeld. In Afrika, worden papaya enzymen gebruikt voor de behandeling van kanker en hart-en vaatziekten, evenals een verscheidenheid van inflammatoire aandoeningen, zoals artritis.

Bromelaïne gezondheidsvoordelen

Ananas enzymen worden ook gebruikt voor de behandeling van problemen met de spijsvertering, evenals een frequente maagzuur, soms in combinatie met amylase en lipase, enzymen die zetmeel en vetten verteren. In Europa, heeft de Duitse Commissie E ingestemd met het gebruik van bromelaïne controle postoperatieve ontsteking en congestie gekoppeld aan operaties waarbij de sinus holten of keel. Zoals papaïne, wordt bromelaïne ook gebruikt als een agent van debridement te slough dood weefsel van brandwonden en andere soorten verwondingen. Toegepast topicaal, worden ananas enzymen verondersteld om pijn en zwelling te verminderen. Andere gerapporteerde gezondheidsvoordelen van bromelaïne zijn verminderde pijn en ontsteking geassocieerd met sinusitis en reumatoïde artritis.

Aanvullen van formulieren

Aangezien het zou moeten verbruiken grote hoeveelheden van papaja of ananas om eventuele medicinale effect te krijgen, zijn beide enzymen in supplement vorm beschikbaar. Papaïne is bedoeld als een poeder en bromelaïne is verkrijgbaar in capsule vorm of als kauwtabletten tabletten. Actuele toepassingen van papaïne en bromelaïne zijn beschikbaar voor professionals in de gezondheidszorg.

Dosering

De gebruikelijke dosering voor poedervorm papaïne is.25 tsp. opgelost in water, genomen net voor de maaltijd. Voor bromelaïne adviseert de Duitse Commissie E een bereik van 80 tot 320 mg, 2 tot 3 keer per dag gedurende 8 tot 10 dagen. Het niveau mag worden verhoogd tot 500 tot 2.000 mg in 2 doses per dag naar de spijsvertering, voor de behandeling van artritis of te versnellen van de genezing van wonden.

Voorzorgsmaatregelen

Papaya enzymen moeten niet worden genomen tijdens de zwangerschap als gevolg van een verhoogd risico op miskraam. Daarnaast storen papaïne anticoagulantia en antiplatelet medicijnen. Bromelaïne verstoort ook bloedstolling en bloed Verdunnende medicijnen, evenals een aantal sedativa en antibiotica. Raadpleeg een zorgverlener voordat aan te vullen met enzymen van papaja- of ananassap indien u momenteel medicijnen.


gerelateerde artikelen