Het dieet van de rode kleurstof

March 6

Het dieet van de rode kleurstof

Ouders die willen helpen van de kinderen die lijden aan aandacht tekort hyperactivity disorder en gedragsproblemen vaak wenden tot dieetveranderingen in de hoop op verbetering te zien. Een mogelijke boosdoener is de rode kleurstof in levensmiddelen---gebruikte al de theorie dat de kleurstof hyperactiviteit verergert controversieel is. Mensen die verwijderen rode kleurstof uit het dieet meestal andere levensmiddelenadditieven ook uitgesneden.

Betekenis

Geen studies tonen aan dat rode kleurstof en andere additieven daadwerkelijk leiden ADHD tot, maar wetenschappelijk bewijs, verwijst naar dergelijke additieven veroorzaakt of ernstiger hyperactief gedrag bij sommige mensen, volgens de Mayo Clinic. FD & C rood nr. 40, een afkorting voor allura rood, is op de lijst van verdachten. Andere additieven bevatten FD & C gele No. 5, een afkorting voor tartrazine; FD & C gele No. 6, ook bekend als zonsondergang geel; D & C geel nr. 10, of Chinoline geel; en natriumbenzoaat.

Identificatie

Voedselfabrikanten zijn niet verplicht om FD & C rood nr. 40 op levensmiddelenetiketten ingredi├źnt. Dat maakt het moeilijk om te vertellen of een levensmiddel deze kunstmatige kleuren heeft. Als u voorkomen dat de kleurstof wilt, de beste vuistregel is het vermijden van felgekleurde verwerkte voedingsmiddelen. Dergelijke posten zijn de kans om bevatten de rode kleurstof of andere kleuren additieven, volgens de Mayo Clinic. FD & C gele No. 5 is gemakkelijk te herkennen, echter, omdat fabrikanten zijn verplicht om consumenten te informeren als deze kleurstof wordt gebruikt. Deze kleurstof wordt vermoed als waarschijnlijk meer reacties dan andere kleurstoffen veroorzaken. Sommige groepen, zoals de Feingold Association van de Verenigde Staten, die levensmiddelenadditieven veroorzaken allerlei gezondheidskwesties zegt, verwijten rood 40 lymfomen en tumoren. Mensen die het Fenigold dieet volgen verwijder bewerkte voedingsmiddelen uit hun eten plannen.

Verordening

Sommige voedsel advocacy groepen hebben een verzoekschrift ingediend bij de Amerikaanse Food and Drug Administration voor een verbod op levensmiddelen kleurstoffen verdacht bij te dragen tot hyperactiviteit bij kinderen, met inbegrip van FD & C rood nr. 40, meldt CBS News. Ook vraagt de petitie van het Center for Science in het algemeen belang het Agentschap te eisen van voedselfabrikanten aan duidelijk etiket van levensmiddelen die kleurstoffen zoals FD & C rood nr. 40 tijdens een onderzoek bevatten naar de vraag of deze moeten worden verboden. Echter, de FDA houding is dat voedsel kleurstoffen worden gescreend voordat het wordt goedgekeurd voor marketing en veilig zijn, meldt CBS News. Voedsel kleurstoffen hebben zijn doorgelicht, aangezien de 1960 kleur toevoegingsmiddel amendement was aangenomen door het Congres. Van 200 stoffen gebruikt voorafgaand aan dat, zijn 35 kleurstoffen goedgekeurd voor gebruik de volgende van de wet.

Geschiedenis

Een andere rode kleurstof, FD & C rood nr. 2, is verwijderd uit het gebruik door de FDA in 1976. De kleurstof van veiligheid kon niet worden aangetoond, en er was bezorgdheid dat het verhoogd risico op kanker gebaseerd op dierlijke studies, rapporten "Time" magazine. De kleurstof had voorlopige goedkeuring van de FDA na de kleur toevoegingsmiddel amendement, dat werd ingetrokken nadat het werd verlengd 14 keer door de FDA. Terwijl verbannen uit nieuwe producten, mochten die op de planken blijven voor de verkoop aan consumenten, omdat de FDA vond geen bewijs van een gevaar voor de volksgezondheid van de kleurstof. Mensen zouden hebben om te consumeren van grote hoeveelheden voedsel met de kleurstof---zoals 7.500 12-oz frisdrank per dag---op gelijke het bedrag besteed aan dieren in studies die rode vlaggen gerezen, vertelde voedselfabrikanten "Tijd." Voedsel advocacy groepen op het moment niet eens en tevergeefs opgeroepen tot herinnert van voedingsmiddelen met Red 2. Wanneer Red 2 werd verboden, fabrikanten verschoven naar het met rood 40.

Theorie├źn/speculatie

Volwassenen die willen eten van een dieet op basis van meer natuurlijke voedingsmiddelen zonder additieven en conserveringsmiddelen kunnen ook een rode kleurstof dieet volgen. "De evolutie dieet," bijvoorbeeld, verbiedt dergelijke levensmiddelen en auteur Joseph Morse adviseert specifiek lezers niet te consumeren van elk soort rode kleurstof. Rode kleurstoffen met cochenille extract en carmine, gemaakt van grond insecten, ook zijn onder vuur van consument advocacy groepen. Deze berichten worden weergegeven op de levensmiddelenetiketten van als E120 of "kleur toegevoegd."

Het centrum voor wetenschap in het algemeen belang zegt dat rood 40 bevat een bekend carcinogeen, of kanker-veroorzakende agent, aniline genoemd. Rood 40 is de wijdst gebruikte voedsel kleurstof, volgens het center. De advocacy groep toegeeft, echter dat bewijs dat de kleurstof ontwikkeling van de tumor versnelt controversieel is.


gerelateerde artikelen