Voedingsmiddelen rijk aan Omega-3 vetzuren en antioxidanten

March 30

Voedingsmiddelen rijk aan Omega-3 vetzuren en antioxidanten

Hoewel voeding feiten etiketten informatief met betrekking tot de fundamentele inhoud van voedsel zijn, vertellen ze niet het hele verhaal. Het is belangrijk verder te gaan dan de calorieën, vet, eiwit en micronutriënten te ontdekken meer gezondheidsvoordelen van de voedingsmiddelen die voor u beschikbaar zijn. Als u wil uw dagelijkse voeding een extra voeding impuls geven, moet u weten welke voedingsmiddelen zijn rijk aan omega-3 vetzuren en antioxidanten.

Een gezond vet

Voedingsmiddelen rijk aan Omega-3 vetzuren en antioxidanten

Omega-3 vetzuren zijn gezonde onverzadigde vetten die van nature voorkomen in vis en plantaardige bronnen en administratief dient te verwerken voor ten minste een deel van uw vet dagvergoeding. Deze gezonde vetten zijn gekoppeld aan daalde triglyceriden en daalde van ontsteking in het lichaam. Zij kon het verlagen van het risico voor aandoeningen zoals reumatoïde artritis, hart-en vaatziekten en depressie. Voedsel rijkste in omega-3 vetzuren omvat zalm, olijfolie, walnoten, lijnzaad en sommige verrijkte producten, zoals eieren met omega-3 vetten toegevoegd.

Rol van antioxidanten

Antioxidanten zijn voedingsstoffen die cellen en weefsels van het lichaam te beschermen tegen de gevolgen van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn unstable molecules die leiden schade aan de cellen tot kunnen, wat leidt tot ziekte en veroudering. Beta-caroteen, vitamine C, selenium en vitamine E zijn alle voedingsstoffen die als anti-oxidanten werken. Voedsel dat bijzonder hoog in antioxidanten zijn ook bosbessen, frambozen, veenbessen en bonen--Marine, pinto of bruine bonen, bijvoorbeeld--artisjokken, roodbruin aardappelen, walnoten en pecannoten.


gerelateerde artikelen