De voedingswaarde van Noorse makreel

April 20

Noorse makreel is een vette vis geschikt voor veel vis recepten. Deze vis, ook bekend als saba, biedt een grote hoeveelheid voedingswaarde zoals eiwitten, calcium en andere mineralen. De American Heart Association adviseert ten minste twee porties eten vissen--vooral vette vis als makreel--wekelijks, als het hart-gezondheidsvoordelen biedt.

Calorieën en vet

Een 8-oz.serving van Noorse makreel filet bevat 516 calorieën. Als u zich aan een plan van de dieetmaaltijd van 2000 calorieën, de calorieën in dit soort vis rekening voor 25,8 procent van uw dagelijkse voeding houden. Een typische maaltijd kan bevatten van 300 tot 600 calorieën, afhankelijk van uw voeding doelen, zodat een portie makreel te veel calorieën bevatten kan te goed passen in sommige maaltijd plannen. Overwegen een kleiner gedeelte van deze vis eten als je op het lagere niveau van het spectrum van de calorie eet. Een portie makreel heeft 37 g vet. Vette vis zoals Noorse makreel zijn hoog in hart-gezonde omega-3 vetzuren. Makreel bevat geen ongezonde verzadigde vetten.

Eiwit

Noorse makreel is een uitstekende bron van hoogwaardige eiwitten. Elke het dienen verstrekt 42 g van deze macronutriënten, die uw lichaam voor energie, alsmede gebruikt over het opbouwen van spieren en houden uw immuun systeem en efficiënt uitvoeren. U moet ongeveer 50 tot 175 g eiwit elke dag of 10 tot 35 percenten van uw calorie-inname. Het eiwit in deze makreel biedt alle essentiële aminozuren.

Calcium en kalium

Een portie van Noorse makreel voldoet aan 15 procent van uw dagelijkse behoeften van calcium. Calcium profiteert van je hart, zenuwen en spieren, en draagt ook bij aan de sterkte van de botten. Als je ouder wordt, uw calcium nodig verhogen door ongeveer 200 mg per dag; met inbegrip van deze vis in uw dieet kunt u verhogen van uw inname van dit essentiële mineraal. Een portie van Noorse makreel biedt ook 401 mg kalium. Kalium is een elektrolyt, die voert van elektriciteit in uw lichaam; deze activiteit biedt belangrijke functie voor uw hart, spieren en spijsvertering.

Ijzer

Noorse makreel verhoogt uw inname van ijzer, met 2 procent van de dagelijkse aanbevolen inname per 8-oz. portie. Ijzer helpt rode bloedcellen vervoeren zuurstof door het lichaam, die vermoeidheid veroorzaakt door ijzertekort voorkomen kan; Dit kan soms uitgroeien tot bloedarmoede. U kunt uw ijzer verbruik verder verhogen doordat Noorse makreel met bonen of spinazie.


gerelateerde artikelen