Zijn groene bananen beter voor u?

May 31

Zijn groene bananen beter voor u?

De gezondheidsvoordelen van de banaan zijn talrijk. Ze zijn rijk aan kalium, dat helpt ons handhaven van de normale bloeddruk en vezels, die helpt voorkomen dat hart-en vaatziekten. Onrijpe bananen zijn groen. Ze zijn veilig om te eten, en hebben de meeste voordelen voor de gezondheid van de rijper gele banaan. Ze hebben echter ook enkele nadelen die de gele banaan een betere keuze kunnen maken.

Het proces voor het rijpen van bananen

Bananen worden geplukt als ze slechts 75 procent rijp, volgens de website gezonde New Age. Dit is om te voorkomen dat ze splitsen open tijdens de verzending. Als een banaan rijpt, wordt de protopectin die daarin omgezet in oplosbare pectine, een makkelijk verteerbare vezels. De banaan geeft ook uit ethyleen gas. Dit gas is zo'n krachtig onderdeel van de rijping, dat het andere producten, zoals tomaten rijpen kan, als ze worden geplaatst in een verzegelde container met de banaan. Groene bananen, die hoog in de protopectin zijn, zijn moeilijker voor het lichaam om te verteren dan geel.

Gezondheidsvoordelen van groene bananen

Groene bananen zijn hoger in zetmeel dan gele bananen. Gele bananen, daarentegen, zijn hoger in natuurlijke suikers zoals glucose, sacharose en fructose. Dit komt doordat de rijping de banana's zetmeel in suiker zet. Volgens de website honger diëten van de chef-kok is het soort zetmeel vervat in groene bananen resistent zetmeel, waardoor je voller voelt en helpt u sneller vet te verbranden. Deze stoere vezel wordt niet verteerd in de dunne darm, maar wordt doorgegeven aan de grote darm.

Nadelen van groene bananen

De bittere smaak en textuur van de wasachtige van een onrijpe banaan zijn de meest voor de hand liggende nadelen. Zelfs als u erin slaagt om te stikken beneden een groene banaan, bevat het proteïnen die het vermogen van uw lichaam om te verteren van complexe koolhydraten, beperken volgens gezonde New Age. Deze proteïnen remmen uw amylase enzym, een stof in je speeksel dat helpt u bij het converteren van zetmeel tot a-suiker genoemd van maltose. Als u had helemaal geen amylase enzym, zou u enkel kunnen om metaboliseren suiker uit fruit en eiwit uit vlees.

Bijkomende effecten van groene bananen

Groene bananen bevatten ook korte keten vetzuren, volgens de website voedsel gezondheid voeding. De cellen die lijn je darmen dol op eten van deze zuren, en het houden van deze cellen gezond betekent dat uw lichaam zal zitten kundig voor voedingsstoffen zoals calcium gemakkelijker absorberen. Een studie gepubliceerd in spijsverteringsaandoeningen en Wetenschappen bleek dat baby's met diarree die groene bananen naast rijst gegeten snel absorberen meer voedingsstoffen konden, wat resulteert in een verminderde kruk grootte.


gerelateerde artikelen