Een scherpe pijn in het hoofd bij de uitoefening van

August 6

Een scherpe pijn in het hoofd bij de uitoefening van

Hoewel veel mensen verlichting van chronische hoofdpijn vinden door de onderneming een gezond eten en oefening planning, vinden een ongelukkige paar dat uitwerkend scherpe hoofd pijn veroorzaakt. In plaats van het negeren van dit symptoom en voeden door de pijn, raadpleeg dan uw arts uitsluiten van ernstige oorzaken. Indien mogelijk, houden een dagboek bij van uw dagelijkse routine om te bepalen of er is geen correlatie tussen uw levensstijl en uw training hoofdpijn, of als andere symptomen kunnen wijzen op een diagnose.

Soorten hoofd pijn

Als de pijn duurt slechts een paar seconden door zelfs lichte beweging wordt geactiveerd, moet u wellicht trigeminus neuralgie, een soort van schade aan de zenuwen. Andere soorten oefening hoofdpijn kunnen langer duren en kunnen gepaard gaan met andere symptomen. Als de pijn in je hoofd gaat op voor enkele dagen of vergezeld gaat van secundaire symptomen zoals braken, zoek dubbel zien, flauwvallen of een stijve nek, onmiddellijk medische hulp. Mogelijke voorwaarden variëren van sinus-infectie te bloeden in de hersenen en de arteriële blokkade. Primaire oefening hoofdpijn zonder bijkomende symptomen hoeft een onderliggende aandoening en kunnen worden gerelateerd aan factoren die samentrekken van de bloedvaten. Zelfs als uw training hoofdpijn niet secundaire functie, dramatische symptomen, het is altijd het beste om te vragen uw arts dat u een lichamelijk onderzoek moet duidelijk je voor voortdurende oefening.

Onjuiste voeding en hydratatie

Brown University gezondheidsvoorl. / opvoeding program zegt dat sommige mensen zich in een gewicht-verlies programma werpen door het overslaan van maaltijden en krachtig uit te oefenen. Een van de gevaren is een verhoogde incidentie van hoofdpijn tijdens trainingen. Slechte eetgewoonten kunnen leiden tot honger hoofdpijn; de verwante uitdroging kan ook bijdragen aan de pijn in je hoofd. Om te voorkomen dat deze bijwerkingen, zoals een doorgewinterde atleet te denken wanneer u ambachtelijke uw work plan. Haal de voedingsstoffen en vloeistoffen moet u uw lichaam door middel van een training, vooral op warme en vochtige dagen brandstof.

Cafeïne terugtrekking

Sommige hoofd pijn tijdens lichamelijke inspanning kunnen het gevolg zijn van cafeïne geldopname, volgens de Rice University. Als u normaal gesproken koffie, thee, frisdrank of andere cafeïnehoudende dranken drinkt, is uw bloeddruk licht gestegen. Deze verhoging is niet noodzakelijkerwijs een bedreiging voor uw gezondheid, maar als je plotseling zonder cafeïne voor ongeveer 18 uur, de verandering in de bloeddruk bloedvat-vernauwing en gerelateerde pijn kan veroorzaken. Hoofdpijn als gevolg van intrekking van de cafeïne zijn gemeenschappelijk en lijken te worden verergerd door oefening, zegt de Universiteit. Als u vermoedt dat cafeïne en de gevolgen ervan kunnen worden veroorzaakt door de scherpe pijn in je hoofd tijdens trainingen, langzaam bezuinigen op cafeïnehoudende dranken of genieten van een kopje koffie of thee een paar uur voordat u gaat trainen om te voorkomen dat terugtrekking hoofdpijn.

Onverklaarbare hoofd pijn

Soms geen secundaire voorwaarde bestaat om uit te leggen scherpe hoofd pijn tijdens het sporten, noch levensstijl keuzes te wijten zijn. In deze gevallen hebben sommige mensen gewoon systemen die op lichamelijke inspanning reageren door vernauwen de bloedvaten, volgens de Mayo Clinic. Deze vernauwing leidt tot scherpe of kloppend hoofd pijn.

Behandeling en preventie

Als een secundaire voorwaarde hoofd pijn tijdens het sporten veroorzaakt, is behandeling afhankelijk van de oorzaak. Zenuw-gerelateerde aandoeningen zoals trigeminus neuralgie, bijvoorbeeld, kunnen reageren op anti-stuiptrekkend medicatie. Tumoren of hersenen bloeden kan chirurgie of andere agressieve therapie verlangen. Voor onverklaarbare scherpe pijn die lijken te zijn niets te maken met cafeïne, uitdroging of slechte voeding, kan uw arts voorschrijven bloeddruk medicatie om te verlichten van de vernauwing van bloedvaten tijdens trainingen. U kunt ook het vinden van opluchting door over te schakelen naar een ander soort oefening of uitwerkend tijdens de koelste tijd van de dag of in een fitnessruimte met airconditioning. Monitor uw cafeïne inname en blijf gehydrateerd en goed gevoed voordat u gaat trainen.


gerelateerde artikelen