De effecten van Senna Root

July 5

Voor duizenden jaren, hebben de peulen, bladeren en wortels van de plant senna is gebruikt in de kruiden- en volksgeneeskunde. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de geneeskrachtige eigenschappen van het kruid van fruit en laat met voldoende conclusiveness te verlenen deze delen van de plant FDA goedkeuring als een nonprescription medicamenteuze behandeling voor constipatie. Onderzoek naar de potentiële effecten en de geneeskrachtige eigenschappen van de plant wortelstelsel is veel minder uitgebreid, maar recente studies tonen aan dat de plant wortelstokken medicinale potentieel zo goed tonen.

Geneeskrachtige eigenschappen van Senna

Volgens de National Institutes of Health, medicinale producten afgeleid van senna vruchten en bladeren zijn waarschijnlijk effectief voor het verlichten van constipatie. De peulen en bladeren van de plant senna bevatten antrachinonen, een natuurlijk voorkomende stof die stimulerend middel laxerend effect in de dubbelpunt en het lager darm produceert. Hoewel deze verbindingen een goed gedocumenteerde aanwezigheid in de peulen en bladeren van de plant hebben, de exacte chemische samenstelling van het wortelgestel van de plant niet wetenschappelijk is gevestigd. Ondanks het ontbreken van substantiële onderzoek naar de eigenschappen van de wortel van senna deelnemen vele herbalists aan de wortel macerations of thee voor de behandeling van allerlei kwalen zoals indigestie, koliek, influenza.

Senna Root in de traditionele kruidengeneeskunde

In de traditionele Oost-Afrikaanse geneeskunde, werden theeën en mashes gemaakt met de wortels van de plant senna gebruikt voor de behandeling van een waaier van buik- en gastro-intestinale aandoeningen, variërend van misselijkheid tot lever pijn. Deze wortel infusies moderne Afrikaanse herbalists nog steeds gebruiken voor de behandeling van ziekten en verwondingen met koliek, eye infecties of wonden, hoewel de effectiviteit van deze behandelingen niet wetenschappelijk is gevestigd. In de traditionele Indische geneeskunde, werden gekookte en gepureerde senna wortel thee verondersteld om te genezen van constipatie op dezelfde manier dat senna bladeren en vruchten zijn goedgekeurd voor gebruik vandaag. In 1891, heeft het Bureau van de Amerikaanse Volkenkunde een rapport uitgebracht aan het Smithsonian Instituut die beschreven van het gebruik van senna-wortel mashes voor de behandeling van wonden of zweren door de Cherokee tribal helers.

Laxerend effect

Senna wortel is niet FDA goedgekeurd voor gebruik als een natuurlijke laxeermiddel, maar fabrikanten van laxerende natuurproducten adverteren senna wortel nog steeds als een van hun actieve ingrediënten. Laxerend kruidenthee, populaire behandelingen in de Aryuvedic geneeskunde, bevatten vaak "senna" of "senna uittreksel" als ingrediënt zonder op te geven uit welk deel van de plant het extract is afgeleid. Sommige theesoorten opgeven de opname van "senna wortel," "senna wortel poeder" of "senna wortel extract" als het actieve stimulerend middel laxerend ingrediënt, ondanks het feit dat de doeltreffendheid van de wortel voor stimulatie van de darm niet wetenschappelijk vastgesteld of gesteund door de FDA of de National Institutes of Health. Hoewel inname van senna wortel thee laxerend effect produceren kan, kunnen de specifieke gevolgen van de senna wortel ingrediënt niet geïsoleerd van de andere ingrediënten in de thee.

Antibacteriële activiteit

Opkomende studies onderzoeken de mogelijke antibacteriële effecten van senna wortel tincturen en extracten. De "Afrikaanse Journal of traditioneel, complementaire en alternatieve geneeswijzen" een 2010-studie die de antibacteriële activiteit van senna wortel extract tegen microben zoals E. coli en Staphylococcus onderzocht gepubliceerd. Onderzoek gemeld dat zelfs de laagste concentratie van wortel extract aanzienlijk de groei van de bacteriën in de eerste tests geremd. De resultaten van de studie suggereren wetenschappelijke ondersteuning voor het traditionele gebruik van senna wortels in het behandelen van wonden en infecties. Hoewel de onderzoekers geen de precieze chemische verbindingen verantwoordelijk voor de activiteiten heeft geïdentificeerd, kan verder onderzoek verduidelijken hoe de extracten kunnen worden gebruikt in de preventie of behandeling van bacteriële ziekten.


gerelateerde artikelen