Wat zijn de oorzaken van slijm en bloed in de ontlasting van een kind?

January 17

Wat zijn de oorzaken van slijm en bloed in de ontlasting van een kind?

Bloed en slijm in de ontlasting van een kind kunnen alarmerend aan ouders. Er zijn verschillende oorzaken van rectale bloeden en artsen kunnen de oorzaak gebaseerd op het nemen van een zorgvuldige geschiedenis en een onderzoek en door middel van beeldvorming en laboratoriumtests. Ouders moeten altijd hun kind naar een dokter als ze merken dat hun kind is het passeren van bloed in de ontlasting uit een mogelijk ernstige diagnose te sluiten.

Intussusception

Intussusception is een mogelijke oorzaak van bloedingen bij kinderen jonger dan 1 jaar. Intussusception is een aandoening in dat deel van de darm wordt afgesloten, of "telescoped", in een ander deel. Symptomen van intussusception zijn plotselinge pijn in de buik. De ontlasting kan bloedend en bevatten van slijm en wordt ook wel omschreven als vergelijkbaar met rode bes gelei in verschijning. Deze aandoening kan soms worden behandeld door het passeren van een klysma via de anus; Als dit niet werkt, is chirurgie vaak noodzakelijk.

Dysenterie

Diarree geassocieerd met bloed is een zorgelijke symptoom, als het kan een teken van dysenterie. Dysenterie wordt veroorzaakt door bacteriën zoals Campylobacter, E. Coli, Shigella en Yersinia. Amoebiasis is ook een oorzaak van dysenterie. Deze bacteriën hebben de mogelijkheid van een invasie van de darmwand. Getroffen kinderen wellicht vaak een begeleidende koorts en buikpijn, en de diarree bevat vaak bloed en slijm. Als deze symptomen aanwezig zijn, moeten de ouders hun kinderen nemen naar de SEH waar ze kunnen worden gerehydrateerd en behandeld met antibiotica te elimineren de bacteriën.

Ontstekingsdarmziekte

Ontstekingsdarmziekte verwijst naar een colitis ulcerosa of de ziekte van Crohn. Volgens "Nelson's Textbook of kindergeneeskunde," zijn ongeveer 25 procent van IBD diagnoses gemaakt bij personen jonger dan 20 jaar; de aandoening kan zelfs beginnen in het eerste jaar van het leven. Deze ziekten worden verondersteld te wijten zijn aan abnormale immuun reacties in de kleine en grote darmen. Colitis ulcerosa kan bloed en slijm in de ontlasting veroorzaken. Andere symptomen zijn urgentie bij het passeren van ontlasting en passage van ontlasting gedurende de nachttijd. Ziekte van Crohn is minder waarschijnlijk passage van bloed in de ontlasting veroorzaken, maar dit kan ook gebeuren in sommige gevallen.

Meckel van Diverticulum

Meckel van diverticulum is een aangeboren afwijking van de dunne darm die in 2 procent van alle individuen voorkomt. De diverticulum is een klein uitsteeksel van de dunne darm. Eerste symptomen van Meckel van diverticulum optreden in het eerste decennium van het leven. De symptomen van de aandoening zijn variabel. Sommige kinderen wellicht pijnloos bloeden en slijm in de ontlasting, overwegende dat andere kinderen ook maagpijn kunnen hebben. Het bloeden en pijn zijn het gevolg van abnormale maag cellen in de darm, die zuur produceren. Als deze aandoening symptomen veroorzaakt, is de diverticulum operatief verwijderd.

Andere voorwaarden

Rectale verzakking kan bloeden in de ontlasting in een chronisch verstopt kind. Vreemde voorwerpen met scherpe randen zijn een andere oorzaak van bloeden bij jongere kinderen. Andere oorzaken van bloeden in de ontlasting zijn vasculaire misvormingen, poliepen en kanker van het bloed.


gerelateerde artikelen