Is het slecht om zuivelproducten met een verstopte neus?

October 21

Is het slecht om zuivelproducten met een verstopte neus?

Het is al erg genoeg dat een koude of allergieën, maar het laatste wat dat je wilt doen is het nog erger te maken. Terwijl wetenschappelijke studies bestaan om aan te tonen dat zuivelproducten hebben geen invloed op slijmproductie wanneer je verkouden, kan u een dergelijke relatie anyway, waarnemen op basis van uw eigen allergische reacties of overtuigingen. Het beste ding om te doen voor uw koude mogelijk te doen gewoon wat maakt u zich beter voelt.

Verstopte neus

Uw neus mag verstopte voor één van de vier redenen: een virale infectie of koude, structurele afwijkingen, allergische reacties of de chronische aandoening genaamd nonallergic rinitis. Met verkoudheid releases uw lichaam histamine ter bestrijding van het virus af. Deze chemische stoffen verhogen de bloedtoevoer naar je neus en leiden tot het weefsel te zwellen en bovenmatig slijm dat uw neusgangen klompen te produceren. Met allergieën releases uw lichaam ook histamine.

Slijm en zuivelproducten

Onderzoekers in een studie van 1990 gepubliceerd in "The American Review van respiratoire aandoeningen" geïnjecteerd onderwerpen met een koude-virus en hun symptomen over een periode van 10 dagen om te zien als melk en andere zuivelproducten veroorzaakten een toename van slijm bijgehouden. De resultaten toonden aan dat de zuivelproducten niet een verhoging van de congestie of de bedragen van de nasale secreties veroorzaakten.

Individuele verschillen

Ondanks de bevindingen in de studie van 1990, 80 procent van de mensen die kwamen in de studie te geloven dat melk meer slijm veroorzaakt ook gemeld dat melk verhoogd hun slijm tijdens de studie. Het verschil in perceptie kan voortvloeien uit verschillen in de kwaliteit van het slijm. Bijvoorbeeld, stelt James Steckelberg, een arts die schrijven voor «««MayoClinic.com, dat melk slijm maken kan of slijm dikker dan het anders zou kunnen zijn. Een ander MayoClinic.com artikel merkt op dat sommige allergielijders, in tegenstelling tot mensen met verkoudheden, vind dat melk verhoogt slijmproductie, terwijl kaas of andere zuivelproducten niet.

Feed verkouden?

Terwijl u bezuinigen op zuivelproducten kunt wanneer je verkouden, moet niet u stoppen met het eten helemaal. Wetenschappelijke studies hebben geconstateerd dat het gezegde te "voeden een verkoudheid en koorts verhongeren" een kern van waarheid bezit. Een studie uit 2002 gepubliceerd in het tijdschrift "Klinische en diagnostische laboratorium immunologie" gevonden dat voedsel van het lichaam immuunrespons tegen indringers zoals koude virussen toenemen. Een studie van de 2005 gepubliceerd in "Medische hypothesen" gevonden dat een anorexia antwoord, of "verhongeren een koorts," is handig om te helpen het lichaam bij het bestrijden van bacteriën die leiden koortsen tot kunnen.


gerelateerde artikelen