Redenen voor een vergroot hart

May 17

Redenen voor een vergroot hart

Cardiomyopathie of uitbreiding van het hart is verantwoordelijk voor 10.000 doden en 46.000 hospitalisaties elk jaar in de Verenigde Staten volgens Marilyn Weigner, MD en James Morgan, MD in hun up to date artikel "Oorzaken van Dilated cardiomyopathie." Deze voorwaarde betreft uitbreiding van het linkerventrikel van het hart en de bijzondere waardevermindering van het uitwerpen van bloed van het hart. Deze bijzondere waardevermindering leidt vaak tot hartfalen, ook bekend als congestief hartfalen. Er zijn meerdere redenen voor een vergroot hart.

Idiopathische

Idiopathische cardiomyopathie vertegenwoordigt ongeveer 50 procent van alle gevallen van cardiomyopathie. In deze gevallen kan geen reden voor de uitbreiding van het hart worden gevonden. In ongeveer vijf procent van de gevallen een genetische of familiale relatie is aangeduid, zegt het boek "De Principles and Practice of Geneeskunde."

Ischemische

Volgens Dr. Weigner en Morgan vertegenwoordigt ischemische cardiomyopathie 50 tot 75 procent van de patiënten met hartfalen veroorzaakt door een vergroot hart. De meeste patiënten met ischemische ziekte coronaire hartziekte hebben bekend en velen hebben hartaanvallen. Hartinfarct of myocardinfarct infarcten leiden tot cardiale celdood en de toename van de druk van het circulerende bloed in de hartspier niet-werkende systeem zorgt ervoor dat het hart te verwijden.

Inflammatoire

Ontstekingsreactie veroorzaakt door virale ziekte of ziekte van Lyme kunnen veroorzaken cardiomyopathie. Virussen zoals Coxsackie-virus, griepvirus, cytomegalovirus en HIV kunnen daadwerkelijk wonen in de cellen van het hart als een passende immuunrespons niet het virus elimineert. Het virus zal veroorzaken ontstekingsreactie en vernietigen van de hartspier.

De ziekte van Lyme die patiënten via tekenbeten verwerven kan leiden tot een ontstekingsreactie als het virus het hart infecteert. Hart spier disfunctie kan optreden, maar de cardiomyopathie blijkt meestal van voorbijgaande aard en behandeling met antibiotica kan spier hartfunctie verbeteren, zegt Drs. Weigner en Morgan.

Toxines

Alcoholische cardiomyopathie resultaten van overmatig gebruik van alcohol en de gevolgen ervan voor de hartcellen, zegt Drs. Weigner en Morgan. Niet iedereen die overmatig drinkt ontwikkelt een vergroot hart, maar op dit moment individuele gevoeligheid blijft ongrijpbaar voor detectie. Als vroeg gevangen, kan onthouding leiden tot een aanzienlijke verbetering van de algehele hartfunctie.

Cocaïne en sommige chemotherapie drugs kunnen ook wijzigen en vernietigen van hartcellen. Doxorubicine of adriamycine is een potente antitumorale drug, maar het is giftig voor het hart bij een patiënt die ontvangt een grote genoeg cumulatieve dosis, zegt het boek "idiopathische cardiomyopathie vertegenwoordigt ongeveer 50 procent van alle gevallen van cardiomyopathie. In deze gevallen kan geen reden voor de uitbreiding van het hart worden gevonden. In ongeveer vijf procent van de gevallen een genetische of familiale relatie is aangeduid, zegt het boek "De Principles and Practice of Geneeskunde." Chronische cocaïnegebruik leidt tot meerdere ischemische evenementen in het hart en de daaropvolgende gebieden van littekens die leiden tot cardiomyopathie.


gerelateerde artikelen