Wat zijn de nadelen van luchtbevochtigers?

December 29

Een luchtbevochtiger transformeert water in lucht vocht om te helpen met het toevoegen van vocht aan de lucht eromheen. Dit kan hebben verschillende voordelen voor uw gezondheid, met inbegrip van verlichten geïrriteerd ademhalingssystemen, de ogen en de huid veroorzaakt door overmatig droge lucht. Maar met behulp van een luchtbevochtiger is niet zonder haar potentiële nadelen en nadelen. Weten precies welke negatieve gevolgen een luchtbevochtiger wellicht kunnen helpen u een gefundeerde beslissing met betrekking tot zijn geschiktheid voor uw huis.

Noisy

Sommige luchtbevochtigers zijn zeer luidruchtig. Volgens de redacteuren van "Consumer Reports" magazine wellicht sommige machines lawaai uitgangen van 50 decibel of luider. Dit kan problematisch zijn in stille gebieden zoals een slaapkamer, waar het toestel uw normale slaappatronen verstoren kan.

Schimmel in uw huis

Een luchtbevochtiger continu actief zal verheffen eeuwigdurende luchtvochtigheid van uw huis's. Dergelijke een vochtige omgeving is ideaal voor de groei van schimmel en meeldauw op uw muren, plafond en bekleding. Luchtbevochtigers zijn een gemeenschappelijke factor in huishoudelijke schimmel groei, waarschuwt de US Environmental Protection Agency, die adviseert tegen het gebruik van hen als uw huis of kamer geen goede ventilatie. Als uw apparaat een Humidistaat---een graadmeter heeft dat automatisch afgesloten omlaag of draait op het apparaat afhankelijk van de omliggende vochtigheid---de EPA zegt te stellen bij een luchtvochtigheid van 30 tot 60 procent.

Burns

Verwarmingselementen warm-mist luchtbevochtigers gebruiken om te zetten van water in stoom, die vervolgens wordt aangeboden in uw huis of kamer. Deze warmte factor kunt maken een brandwond en brandgevaar opleveren, volgens de Universiteit van Wisconsin-Stevens Point Wellness Center. Ook raden "Slate" magazine niet opwarming van de aarde luchtbevochtigers als je kleine kinderen hebt. Veiliger opties omvatten ultrasone luchtbevochtigers en cool-mist luchtbevochtigers.

Bacteriën Output

Alle luchtbevochtigers gebruiken een watertank waaruit het apparaat zijn water haalt te zien. Canada van de gezondheid, een afdeling van de federale regering van Canada's, waarschuwt dat bacteriën kunnen groeien en vermenigvuldigen in dit water zitten. Regelmatig reinigen en schoonmaken, na model-specifieke instructies van de fabrikant, is noodzakelijk om te voorkomen dat de verspreiding van de bacteriën-sporen in heel uw huis.


gerelateerde artikelen