How to Cook Rice voor grote aantallen

November 22

How to Cook Rice voor grote aantallen

Koken voor een grote menigte kan lijken overweldigend, maar als je het in de oven in tegenstelling tot de bovenkant van uw kachel, het is een eenvoudig proces. De kooktijd hangt af van wat voor soort rijst die u gebruikt. Typisch, bruine rijst duurt twee keer zo lang als witte rijst te koken, maar het is ook meer voedzaam. Een goed compromis is het gebruik van de geconverteerde rijst, dat is goed. Dit is een proces waar de ongepelde rijst wordt gestoomd voordat wordt gedopte, waardoor de korrels om de schil voedingsstoffen te absorberen. Duurt het nog meer tijd om te koken geconverteerde rijst, maar niet zo lang als bruine rijst.

Stap 1

Verwarm uw oven aan 350 graden Fahrenheit.

Stap 2

Geconverteerde rijst met lauw water spoelen in een draad-zeef te verwijderen van stof en onzuiverheden vóór het koken het. Als u niet een groot genoeg zeef voor 3 1/2 kg van rijst heeft doen in batches, plaatsen van de gespoeld rijst in een kom, totdat u klaar bent.

Stap 3

Plaats gespoeld rijst in een 12-bij 20-inch glazen, keramische of roestvrij staal teller pan. Uw teller-pan moet ten minste 2 inch diep zodat de rijst niet doet overlopen wanneer deze reeds gekookt is.

Stap 4

Kook 4 qt. van water in een grote pot en voeg 2 tbsp. zeezout. Zorg ervoor dat het zout lost volledig.

Stap 5

2 tbsp. van extra vergine olijfolie toevoegen aan uw water en giet het mengsel over uw geconverteerde rijst langzaam zodat de rijst zelfs in de pan blijft.

Stap 6

Betrekking hebben op uw pan met aluminiumfolie. Draai het folie langs de randen van de pan om te voorkomen dat het water verdampen te snel tijdens het kookproces.

Stap 7

Open uw oven zodra het bereikt 350 graden Fahrenheit en plaats van uw pan in het midden. Stel uw timer van de oven op 60 minuten.

Stap 8

Verwijder de pan uit oven na een uurtje en plaats deze op de top van uw kachel dat het vijf tot 10 minuten te koelen.

Stap 9

Verwijder de aluminiumfolie en gebruik een vork om uw rijst voor het opdienen het pluisjes. Dit recept geeft rijst voor ongeveer 50 mensen.

Tips

  • Half kopje gekookte geconverteerde rijst bevat meer dan 107 calorieën of koolhydraten en 24 g en 2 g eiwit.
  • Smaak uw rijst met kruiden zoals oregano, bladeren van verse rozemarijn, zwarte peper, tijm, Dragon, basilicum of piment.
  • Als u bruine rijst koken, de kooktijd verhogen door een-en-een-half uur, maar brengen tot 45 minuten voor witte rijst.

Wat die u nodig hebt

  • 3 1/2 lbs. geconverteerde rijst
  • 2 tbsp. zeezout
  • 2 tbsp. olijfolie extra vergine
  • 4 qt. kokend water

gerelateerde artikelen