De contra-indicaties van niacine

December 23

De contra-indicaties van niacine

Niacine of vitamine B-3, werkt samen met de andere B-complex vitamines aan koolhydraten afgebroken tijdens de spijsvertering, opwekking van energie. Niacine de functie bevordert de gezondheid van uw systemen nerveus en spijsvertering, en uw huid, in het bijzonder. Deze vitamine is oplosbaar in water en beschikbaar van voedingsmiddelen en voedingssupplementen. Neem contact op met uw arts alvorens niacine pillen. Ze worden geassocieerd met bijwerkingen en contra-indicaties.

Leverproblemen

Niacine doses hoger dan degene die het voedsel en voeding Board van het Institute of Medicine beveelt zijn gecontra-indiceerd hebt u abnormale leverfunctie of leverziekte. Doses van 750 mg niacine dagelijks kunnen beschadigen van levercellen, verheffen van leverenzymen en geelzucht, een geelverkleuring van de huid en ogen die duiden op lever problemen veroorzaken. Het potentieel voor verslechtering van leverproblemen is groter van het nemen van de tijd-vrijgegeven niacine dan onmiddellijke vrijlating tabletten te gebruiken. Niacine deelnemen in de dosering die uw arts voorschrijft.

Pre diabetes

Hoger-dan-recommended doses Niacine kunnen verminderen uw lichaam de gevoeligheid voor insuline. Dat resulteert in de concentratie van glucose in de bloedbaan. Bent u op het punt van diabetes, kan niacine gooien je in een volledige diabetische staat.

Jicht

Jicht verwijst naar een abnormale niveau van urinezuur in je bloedbaan, een neiging die is meestal erfelijk. Urinezuur kristallen formulier in uw gewrichten, veroorzaakt ontsteking en pijn. Hoge doses Niacine verhogen de concentratie van urinezuur en haar crystalization, inducerende jicht aanvallen in gevoelige personen.

Statine interactie

Statines zijn medicijnen die het verminderen van de vetten in de bloedbaan. Niacine kan interageren met Rosuvastatine, Atorvastatine en simvastatine, waardoor myopathie en rabdomyolyse. Myopathie is een neuromusculaire probleem gekenmerkt door spierzwakte. Een diagnose van rabdomyolyse betekent dat uw spiervezels zijn gekomen ongedaan. Naast afbreuk te doen aan mobiliteit, kan de voorwaarde evolueren tot nierschade wanneer de losse vezels de bloedbaan invoert. Als uw arts schrijft een statin, verstrekken haar alle andere medicijnen en supplementen u al nemen.

Andere risicogroepen

Je bent gevoeliger zijn voor bijwerkingen van het nemen van niacine, hebt u een peptic ulcer, een abnormale hartslag, ontstekingsdarmziekte of als u last van migraine heeft, volgens het Linus Pauling Instituut. Het risico voor alcoholisten is ook groter dan het is om degenen die niet overmatig drinken.


gerelateerde artikelen