Mijn tepels pijn bij het uitvoeren van

June 16

Mijn tepels pijn bij het uitvoeren van

Als je tepels pijn wanneer u uitvoert, hebt u waarschijnlijk een aandoening genaamd jogger's tepel, die wordt veroorzaakt door het schuren. Jogger's tepel kan worden voorkomen door het dragen van kleding gemaakt van zachte materialen of toepassen van een barrière tussen je tepels en kleding te verminderen schuren. U mei zitten kundig voor vermindering van de pijn en ontsteking veroorzaakt door jogger's tepel door toepassing van ijs of zalven.

Oorzaken

Jogger's tepel is een gemeenschappelijke schade door lopers, vooral over lange afstand lopers. Tepel weefsel is zeer gevoelig en kan gemakkelijk geïrriteerd raken door wrijving. Bij vrouwen, kan jogger's tepel ook worden veroorzaakt door continue beweging van de borsten tijdens het joggen. Jogger's tepel kan droogheid, irritatie veroorzaken en in extreme gevallen zelfs gebarsten en bloedende tepels. Mensen met een bijzonder gevoelige huid zijn meer vatbaar voor deze aandoening dan anderen.

Kleding

U mei zitten kundig jogger's tepel voorkomen door het dragen van de juiste kleding wanneer u uitvoert. Voor mannen wellicht de oplossing zo simpel zijn als het opstijgen uw shirt wanneer u gaan joggen. Als u bij het uitvoeren van een shirt te dragen, zijn de beste materialen om de tepel schuren zijde en Lycra. Een wijde shirt is ook superieur aan een strak shirt voor het voorkomen van jogger's tepel. Voor vrouwen, kan het dragen van een sport-BH met juiste-montage die borst beweging vermindert helpen beschermen tegen jogger's tepel.

Belemmeringen

Naast de juiste kleding te dragen, kan toe te passen van een barrière om je tepels voordat u gaan lopen helpen verminderen pijn van de tepel. Probeer chirurgische tape of een zelfklevend verband brengen over je tepels. Het toepassen van een smeermiddel zoals vaseline of een crème met zink voordat je run kan ook het verminderen van de gevolgen van de schuren. Sommige sporten productiebedrijven verkopen tepel bewakers van schuim of rubber gemaakt om te voorkomen dat jogger's tepel.

Behandeling

Behandeling van jogger's tepel zijn afhankelijk van de ernst van uw letsel. In sommige gevallen, het toepassen van een pak ijs met druk of een verzachtende zalf zoals diaper rash cream kan kalmeren de geïrriteerde huid. Het is ook belangrijk om een paar dagen rust uitgevoerd zodat de tijd voor je tepels te genezen te nemen. Als uw jogger's tepel zo ernstig is dat de huid is bloeden, zachtjes het reinigen en pas een antibiotische zalf en pleisters. Als de pijn aanhoudt, de schade is traag om te genezen of u tekenen van infectie merkt, neem dan contact op met uw arts.


gerelateerde artikelen