Voedingswaarde van een Medium-Size maïs op de kolf

August 17

Voedingswaarde van een Medium-Size maïs op de kolf

Eten van maïs op de kolf is unidirectioneel om tegemoet te komen aan uw dagelijkse veggie-eisen. Maïs op de kolf biedt een scala aan essentiële voedingsstoffen die uw lichaam nodig dagelijks functioneren. Omdat maïs lage hoeveelheden van andere voedingsstoffen bevat, echter eet het met mate als onderdeel van een evenwichtige maaltijd plan.

Calorie inhoud

Eten van maïs op de kolf kunt u opvullen zonder de extra calorieën. Maïs op de kolf van een middelgroot bevat ongeveer 59 calorieën, volgens het Amerikaanse departement van landbouw nationale nutriënt Database voor Standard Reference. Ter vergelijking, de USDA rapporten dat 1 kop maïskorrels biedt 155 calorieën. Het nationale hart-, Long- en bloed Instituut schat de volwassen mannen moeten ongeveer 2.000 tot 3.000 calorieën per dag, terwijl vrouwen vaak 1600 tot 2400 calorieën per dag voor gezonde gewicht onderhoud vereisen.

Koolhydraten, eiwitten en vetten

Maïs op de kolf bevat vooral koolhydraten, met inbegrip van de vezel, maar weinig eiwitten en vetten. Een middelgroot maïs op de kolf bevat slechts 2 gram eiwit en minder dan 1 gram vet, maar biedt 14 gram koolhydraten--met inbegrip van 2 gram voedingsvezels. Het Institute of Medicine raadt volwassenen krijgen 45 tot 65 procent van hun calorieën uit koolhydraten, wat op 225 tot 325 gram koolhydraten per dag neerkomt bij het eten van 2.000 calorieën per dag. Vezel aanbevelingen zijn 38 gram per dag voor mannen en 25 gram per dag voor vrouwen, neemt nota van de publicatie "Dieetvoorschriften voor Amerikanen, 2010."

Kleine hoeveelheden micronutriënten

Hoewel maïs niet rijk aan micronutriënten, een scala aan vitaminen en mineralen zijn aanwezig in maïs op de kolf. Het gaat hierbij om kalium, fosfor, magnesium en folaat. Maïs bevat ook een kleine hoeveelheid vitamine A. eten een middelgroot maïs op de kolf, echter, is niet genoeg om het volledig voldoet aan een van de micronutriënt aanbevolen dieet vergoedingen of voldoende inname geboden door het Institute of Medicine.

Aanbevolen hoeveelheden

Het nummer van groenten, met inbegrip van maïs, moet je eten dagelijks is gebaseerd op uw totale dagelijkse calorie behoeften. Bijvoorbeeld, als uw calorie eis dat gezond gewichtsbeheer is 2.000 calorieën per dag, willen consumeren 2,5 kopjes groenten per dag, suggereert "Dieetvoorschriften voor Amerikanen, 2010." Het equivalent van een 1-cup uit de veggie-groep gelijk is aan 1 kopje gekookte maïs, die ongeveer twee middelgrote oren van maïs op de kolf is.


gerelateerde artikelen