Hoe dikker van zelfgemaakte Salsa

November 24Salsa is geworden in de buurt van de alomtegenwoordige kruiderij te animeren taco's, gegrild vlees en salades. Hebben overtroffen ketchup als Amerika's favoriete kruiderij, wordt het ook genoten geladen op tortillachips. Maken van salsa thuis kan een geweldige manier om te gebruiken verse, gezonde ingrediënten, maar kan soms resulteren in waterige mengsels worden. Met behulp van een blender of keukenmachine, in het bijzonder kan overdreven verfijnen produceren zodat het verliest haar snappy crunch. Hoewel sommige salsas zijn bedoeld om te worden gepureerd en genoten van glad, als u op zoek bent naar een chunkier, crispier zelfgemaakte salsa, zijn er manieren om het mengsel dikker.

Stap 1

Hoe dikker van zelfgemaakte Salsa

Voeg Roma tomaten om te verdikken van een waterige salsa. Gewone segmenteringshulplijnen tomaten kunnen maken een waterige mix, aangezien deze tomaten natuurlijk sappiger zijn. Roma tomaten zijn iets steviger, dus dat wanneer ze gemengd opbrengst een dikkere consistentie. In het algemeen, bij het selecteren van tomaten voor zelfgemaakte salsa, Vermijd tomaten die oudere en zachter dan anderen. Dit zal de frisse smaak zo belangrijk in ruwe salsa ontbreken, en de zachte textuur maakt een soupier mix.

Stap 2

Hoe dikker van zelfgemaakte Salsa

Heroverweeg uw add-ons. Sommige fundamentele salsa recepten vragen voor tomaten, ui, knoflook en koriander. Hoewel dit eenvoudig en lekker zijn kan, kan het de dikkere salsa die u zoekt niet opleveren. Toevoegen van stevige groenten, met inbegrip van rode of groene paprika en pittige pepers of pepers, kan het verhogen van de knapperige textuur van uw zelfgemaakte salsa. Andere add-ons, zoals mango, avocado, komkommer en tomatillos, kunnen ook het verhogen dikte, maar deze kunnen aanzienlijk veranderen van de salsa smaak profiel. Mango voegt zoetheid, terwijl avocado zal het toevoegen van een dikke, romige textuur. Tomatillos brengen een specifieke warmte aan de salsa, en komkommers vleugjes koeler.

Stap 3

Hoe dikker van zelfgemaakte Salsa

Pas uw voorbereiding techniek. Hoewel blenders en voedselverwerkende industrie voorbereiden zelfgemaakte salsa snel en eenvoudig, kan overprocessing leiden tot dunner salsa. U hebt geen tijd om te hakken genoeg producten met de hand, zodat uw salsa, en dat is toch niet nodig. Verwerking van de meerderheid van uw ingrediënten kan maken de fundamentele salsa mengen, maar enige tijd ongeveer hakken extra tomaten, uien en koriander met de hand voor grotere, vers gesneden ingrediënten te roeren in de blended salsa reserveren.

Tips

  • Na het dobbelen tomaten voor zelfgemaakte salsa, afvoer extra SAP van hen vóór het mengen met andere ingrediënten. Hierdoor blijft de knapperig, krokant smaak van de tomaten zonder de waterige tomatensap dat de salsa verdunt.
  • Sommige recepten vragen voor water, olijfolie, citroensap of limoensap naast de gehakte produceren. Elimineren van water is een eenvoudige manier te dikken van zelfgemaakte salsa zonder het verschuiven van de smaak. Als u op zoek bent naar een drogere, meer saladlike salsa, kunt u overwegen het weglaten van de olijfolie, citroensap of limoensap. Het recept van smaak profiel, zal dit wel veranderen. Weglaten van de citroen- of limoensap zorgt de salsa smaak minder Citrus; weglaten van de olijfolie zorgt de salsa, iets minder stevig en aardse-proeverij. Het is moeilijk om omhoog te knoeien een salsa recept, zodat u experimenteren kunt tot aan de combinatie van een smaak die de gewenste dikte produceert.

Wat die u nodig hebt

  • Roma tomaten
  • Rode of groene paprika
  • Pikante pepers
  • Mango
  • Avocado
  • Komkommer
  • Tomatillos
  • Vergiet

gerelateerde artikelen