Cranberry sap voor waterberging

December 3

Cranberry sap voor waterberging

Premenstruation, zwangerschap, teveel zout in uw dieet en bepaalde drugs zijn gemeenschappelijke oorzaken van waterretentie. In gevallen waar oedeem is mild en waterretentie is niet te wijten aan een ernstige gezondheidstoestand, wellicht zelfzorg maatregelen alles wat nodig is. Veenbessen bieden sommige voordelen voor de gezondheid, met inbegrip van gebruik als een natuurlijk diureticum. Bespreek met uw arts thuis behandelingen die geschikt voor u wellicht.

Oedeem

Oedeem is de medische term voor zwelling dat optreedt als gevolg van overtollige vocht verstrikt te raken in de weefsels van het lichaam. Kleine haarvaten lekt vloeistof, signalering van de nieren te behouden meer water en natrium te compenseren het verloren vocht. De toestand kan beïnvloeden elk deel van het lichaam, maar treedt vooral op in de handen, de armen en de onderste ledematen. Indien onbehandeld, waarschuwt symptomen kunnen omvatten, verminderde doorbloeding, stijfheid, moeite met lopen en verhoogd risico voor ulceratie, de Mayo Clinic.

Voedingswaarde van veenbessen

Cranberry sap heeft van oudsher gebruikt als een natuurlijk diureticum te helpen verminderen van de vochtretentie en hulp in gewichtsverlies. De vrucht bevat geen cholesterol en is laag in vet en natrium. Cranberries zijn een bron van ijzer, kalium, calcium, vitamine A, B en C en foliumzuur. Calcium, kalium en magnesium zijn mineralen die een cruciale rol bij het vermogen van uw lichaam spelen te handhaven van de juiste vochtbalans. In feite kan krijgen te weinig calcium en kalium in je dieet verergeren vochtretentie. De meeste vruchten met een hoog vitamine C-gehalte hebben mild diureticum eigenschappen. Hoewel diuretica help die het lichaam van ontdoen overtollige vloeistoffen, leveren natuurlijke diureticum voedsel zoals veenbessen ook het lichaam met essentiële vitaminen en mineralen. Net als met andere vruchten bieden veenbessen de meeste voordelen voor de gezondheid wanneer je ze rauw eet. Echter. het drinken van een equivalente hoeveelheid de vrucht juiced krijgt u dezelfde nutritionele voordelen, volgens Joanne Larsen, auteur en licentie, geregistreerde diëtist.

Hydratatie

Zorg ervoor dat veel water drinken bij het gebruik van cranberry sap als een natuurlijk diureticum. Hydrateren je lichaam helpt om het overtollige vocht uit de weefsels. Hoewel het drinken van acht glazen water per dag een algemene vuistregel is, behoeften ieders verschillen. U wellicht minder dan acht glazen water drinken of u wellicht meer drinken. Zorg ervoor dat uw lichaam krijgt het water die het nodig heeft door het drinken van een glas water voordat je dorst--een zeker teken dat je lichaam is al uitgedroogd. Unidirectioneel om te vertellen als je genoeg water drinkt is de kleur van uw urine. Als uw urine er licht of helder, u goed moet. Donkere urine betekent dat u nodig hebt om meer water te drinken.

Waarschuwing

Cranberries zijn erg zuur en daarom zal verhogen de zure urine. Als u gevoelig voor infecties van de urinewegen, praat met uw arts voordat u cranberry sap gebruikt als een diureticum. Hoewel bitter-proeverij veenbessen en zure citrusvruchten beter voor het lichaam dan zoeter vruchten zijn, zijn ze nog steeds hoog in natuurlijke suikers van het fruit. De fructose is de reden waarom diabetici hebben om op te letten hoeveel ze eten vruchten. Hoewel fruit suikers gezonder dan geraffineerde suikers zijn, steeds u nog voorzichtig hoeveel je in je lichaam. Hoge bloedsuikerspiegel kan leiden tot diabetes, hypoglykemie, hoge cholesterol, hoge bloeddruk, hart-en vaatziekten en kanker, dus zorg ervoor dat uw arts om advies te vragen voordat het zelf behandelen met cranberry sap.


gerelateerde artikelen