Een Warm klimaat voor artritis

August 31

Een Warm klimaat voor artritis

Studies over de gevolgen van een warm klimaat voor artritis hebben tegenstrijdige resultaten opgeleverd. Enig bewijs vindt echter mensen die in warmere klimaten verslag minder afleveringen van artritis pijn wonen, volgens Johns Hopkins Medicine. Een warm klimaat kan een positief effect hebben op de symptomen van artritis, maar het heeft geen invloed op de progressie van de ziekte.

Deskundige inzicht

Johns Hopkins rapporten op een Argentijnse studie van 151 mensen met artrose, reumatoïde artritis of fibromyalgie met gewrichtspijn en 32 personen zonder artritis. Na een jaar van het bijhouden van een dagboek van hun pijn en weer omstandigheden, wordt in de onderwerpen met artritis en fibromyalgie meer pijn ervaren tijdens de lage temperaturen. De mensen zonder artritis voelde geen verschil van weersomstandigheden. Een andere studie van 154 mensen in Florida ten opzichte van weersomstandigheden en artritis pijn voor twee jaar. Geen significante verschillen werden gemeld.

Theorieën/speculatie

Koud weer kan een effect hebben op toenemende artritis pijn. Een daling van de luchtdruk die vaak koud begeleidt, regenachtig weer kan uitvouwen weefsels in het lichaam, waardoor de ontstoken gewrichten van artritis worden des te pijnlijker. Tijdens de koudere maanden hebben mensen minder kans om te gaan buiten en oefening om te helpen verlichten van de pijn van artritis, Johns Hopkins wordt uitgelegd. Dus kunnen sommige mensen met artritis koppelen aan koud weer met meer pijnlijke episoden en warmer weer minder afleveringen.

Overwegingen

De Stichting van de artritis raadt aan dat mensen die overwegen verhuizen naar warmere klimaten eerst wat tijd doorbrengen in de locatie om te zien hoe het weer van invloed is op hun conditie. Verlaten van familie en vrienden of een carrière achter de rug mogelijk niet waard het verhuizen naar een warmer klimaat voor sommige mensen, vooral als het heeft geen significante invloed op hun artritis.

Functie

Hoewel kouder weer meer afleveringen van artritis pijn veroorzaken kan, kunnen mensen brengen hun buiten routines binnenshuis in koude klimaten, of tijdens de wintermaanden, Johns Hopkins notities. De nodige oefening artritis onder controle te houden kan thuis worden gedaan in de sportschool of in een verwarmd zwembad. Wat het effect van warme klimaten op artritis, verschijnt warmte universeel om symptomen te verlichten.

Voordelen

Warm weer kan een positieve associatie met artritis hebben omdat warm wateroefeningen zijn bekend om te helpen verlichten van de pijn en stijfheid. Aquatische oefenprogramma's zijn populaire activiteiten voor mensen met een reumatische aandoening. De warmte en het drijfvermogen van warm water helpt om te houden van de gewrichten bewegen en beschermt tegen verdere schade. De Stichting van de artritis beveelt het gebruik van de verwarmde zwembaden of bubbelbaden onder veilige omstandigheden, omdat de warmte helpt ontspannen spieren en het verminderen van pijn en het warme water maakt het gemakkelijker om uit te oefenen.


gerelateerde artikelen