Oorzaken van chronische Endometritis

August 21

Endometritis treedt op wanneer het slijmvlies van de baarmoeder ontstoken of geïrriteerd als gevolg van infectie wordt, en is meer algemeen bekend onder de algemene diagnose van pelvic inflammatory disease of PID. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) kampen ongeveer 1 miljoen vrouwen in de Verenigde Staten met deze aandoening jaarlijks. De National Library of Medicine geeft bovendien aan dat één van de acht tienermeisjes die seksueel actief deze infectie voor haar 20ste verjaardag krijgt. Helaas zijn statistieken over PID conservatieve, omdat vele gevallen van voorwaarden die onder de overkoepelende term voor PID passen niet gediagnosticeerd.

Oorzaak: Seksueel gedrag

Endometritis, optreedt als een chronische vorm van PID, voornamelijk als gevolg van seksueel overdraagbare aandoening (SOA) ziekteverwekkers zoals gonorroe en chlamydia of medische voorgeschiedenis van een vorige seksueel overdraagbare aandoening, vooral chlamydia of gonorroe. Daarnaast onveilige seksuele activiteit die omvat de volgende iemands risico van PID verhogen: onbeschermde seks met mannen die besmet zijn met een STD, meerdere seksuele partners, een geschiedenis van PID en Godverdomme. Sterker nog, Godverdomme kan verbergen tekenen van een infectie; en nog belangrijker is, kan deze praktijk steun aan het transport van infectieuze agentia omhoog uit de vagina in de baarmoeder. Ook de periode van de adolescentie of seksueel actief worden vóór de leeftijd van 25 jaar verhoogt de kans van het verwerven van PID.

Oorzaak: na procedurele

Terwijl de gebruikelijke manier om endometritis of PID door seksueel overdraagbare ziekteverwekkers is, kan een infectie van dit type ook volgen een gynaecologische ingreep of procedure. Dergelijke procedures, kunnen bijvoorbeeld een endometrium biopsie, invoegen van een intrauterine device (IUD) of een therapeutische abortus. Arts-bijgewoonde procedures, arbeid en levering (bevalling) of een miskraam zijn andere mogelijke bronnen van PID.

Oorzaak: orale anticonceptiva

Geboortebeperking pillen gevonden risico van PID in sommige medische gevallen doen toenemen. Een voorgestelde verklaring hiervoor is dat geboortebeperking pillen kwetsbaarheid voor cervicale weefsel of cervicale ectropion, waardoor dus gemakkelijker bacteriële kolonisatie kan produceren.


gerelateerde artikelen