Lijnzaadolie of olijfolie beter is?

April 18

Lijnzaadolie of olijfolie beter is?

Het is altijd beter als het gaat om vet consumptie, onverzadigde. Verzadigde vetten--die afkomstig zijn van dieren en bepaalde oliën, zoals kokosolie--kunnen slecht voor je hart. Plantaardige oliën zijn rijk aan gezonder vetten die helpen kunnen beschermen tegen hoge bloeddruk en verminderen uw risico op hart-en vaatziekten. Olijfolie en lijnzaadolie zijn goede voorbeelden van gezonde oliën.

Voordelen van lijnzaadolie

Lijnzaadolie is rijk aan omega-3 vetzuren, het dezelfde voedingsstoffen gevonden in visolie. Lijnzaadolie is in feite het alleen niet-dierlijke olie omega-3 bevat. Lijnzaadolie kan helpen lagere LDL of slechte cholesterol, helpen beschermen tegen hart-en vaatziekten en bevordering van de gezondheid van de dikke darm.

Voordelen van olijfolie

Olijfolie bevat enkelvoudig onverzadigde vetten, met inbegrip van oliezuur. Deze vetten zijn gezond en goed voor het cardiovasculaire systeem. Olijfolie LDL cholesterol verlaagt, maar ook totale cholesterol verlaagt. Dit betekent dat uw HDL, of goede cholesterol, kan ook worden beïnvloed.

Nadelen van elke olie

Lijnzaadolie is niet goed voor het koken. Als de olie verwarmt, breekt het vet in het, branden en vernietigen van de omega-3 vetzuren. Voor het behoud van de voordelen ervan, lijnzaad toevoegen na het koken, zulke zoals op de top van rijst of gebruiken in slasaus. Lijnzaadolie ook draait ranzig vrij snel, dus het worden binnen zes maanden na de opening gebruikt moet. U kunt koken met olijfolie. Olijfolie bevat enkelvoudig onverzadigde vetzuren, beter voor u dan verzadigd vetten, maar geen omega-3 vetzuren. Beide oliën zijn hoog in calorieën en vet, dus verbruiken ze met mate te voorkomen van gewichtstoename.

Deskundige inzicht

Hoewel beide oliën gezond zijn, lijkt lijnzaad te hebben van meer voordelen. Dit geldt met name voor degenen die niet regelmatig vis consumeren en niet krijgen van de omega-3 vetzuren uit een andere bron, zoals een aanvulling. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, kan lijnzaadolie zelfs nuttig zijn voor chronische ontsteking, zoals de zwelling veroorzaakt door artritis.


gerelateerde artikelen