Dieet voor leukemie-patiënten

April 29

Leukemie is een kanker die meestal in de witte bloedcellen begint, waardoor de cellen te vermenigvuldigen snel en abnormaal functioneren. De witte bloedcellen zijn cellen die infecties in het lichaam bestrijden. Als het vordert, de leukemie kan invloed hebben op het lymfestelsel, het beenmerg en het myeloïde systeem. Vanwege deze factoren, leukemie-patiënten worden vaak aangemoedigd om een speciaal dieet eten.

Doel

Een leukemie patiënt nodig heeft om te eten van een dieet dat minimaliseert het risico van infectie, biedt de kracht om te vechten de leukemie en laat het lichaam om optimaal te werken om te genezen. Omdat de leukemie is een bloedkanker die begint in de witte bloedcellen en leidt tot een verlaagd immuunsysteem, is hoe voedsel wordt bereid voor leukemie-patiënten net zo belangrijk als wat voedsel dat ze eten.

Overwegingen

Leukemie-patiënten gaan via behandeling hun absolute neutrofiele tellen, optellen of ANC, begint te dalen. Het ANC is direct gerelateerd aan het vermogen tot het bestrijden van infecties. Een patiënt met een ANC van minder dan 500 cellen/mm3 schijt neutropenic, wat betekent dat het immuunsysteem van de patiënt is niet sterk genoeg om het bestrijden van infecties, notities University of Pittsburgh Medical Center. Wanneer patiënten neutropenic, moeten zij uiterst voorzichtig zijn over wat ze omdat het voedsel overgedragen ziekten en bacteriën op voedsel eten.

Tijdsbestek

Vanaf de dag van diagnose wordt een patiënt leukemie aangemoedigd om te beginnen met het eten van een gezond dieet. Tijdens de beoordelingsperiode wanneer patiënten zijn niet neutropenic, kunnen ze eten een fundamenteel gezonde voeding gebouwd op de voedselpiramide; echter, extra eiwitten en gehele korrels zijn meestal aanbevolen. Leukemie-patiënten kunnen dit fundamentele dieet volgen totdat ze worden geclassificeerd als neutropenic. Vanaf het moment dat de patiënt wordt gediagnosticeerd als neutropenic totdat het ANC terug tot aanvaardbare niveaus is, moet de patiënt een neutropenic dieet volgen.

Functies

Een normale dieet voor een patiënt leukemie betreft het eten van mager eiwit, groenten, zuivelproducten, vers fruit, volle granen en sommige vetten. Een neutropenic dieet betreft het eten grondig gekookte groenten en fruit, goed gedaan mager eiwit, alleen gepasteuriseerde zuivelproducten en besmetten-gratis volkorengranen.

Waarschuwing

Voordat u levensmiddelen voor een leukemie patiënt voorbereidt, moet u grondig schoon alle oppervlakken van voedsel om te voorkomen dat het risico van verontreiniging van levensmiddelen. Rauwe vlees en ongekookte groenten en fruit moeten worden gehouden vanaf bereid voedsel. Ongeacht van de patiënt ANC, moeten alle groenten en fruit worden grondig gewassen alvorens wordt gegeten of bereid. Alle overgebleven voedsel moet onmiddellijk gekoeld en vervolgens grondig voor het eten verhit en binnen 24 uur na de aanvankelijk koken het voedsel moet worden geconsumeerd. Niet te volgen de richtlijnen van de veiligheid van deze basisvoedsel kan introduceren infectie en leiden tot complicaties van de behandeling voor de patiënt.


gerelateerde artikelen