Verschillen tussen biologische suiker & witte suiker

May 7

Verschillen tussen biologische suiker & witte suiker

Overzicht

Amerikanen eten gemiddeld 61 pond van geraffineerde, witte suiker per jaar, volgens een artikel in de editie van oktober 2009 van "Discover Magazine." In de afgelopen jaren toegenomen belangstelling voor biologische suiker als meer mensen zich bezig met de potentiële gevaren voor de gezondheid van het eten van geraffineerde en bewerkte voedingsmiddelen. Hoewel er enkele duidelijke verschillen tussen organische en witte suiker, is het nog steeds belangrijk wilt controleren en beperken van uw consumptie van beide soorten suiker te handhaven van een gezond dieet.

Verwerking

In tegenstelling tot populair geloof, het etiket biologische betekent niet niet verwerkt als het gaat om suiker. De Amerikaanse Food and Drug Administration labels pure ruwe suiker als ongeschikt voor rechtstreekse consumptie vanwege de onzuiverheden die het bevat vaak. Alle suiker, dus moet enige vorm van verwerking ondergaan voordat het wordt verkocht. De organische term is eigenlijk gebruikt om aan te geven de landbouwmethoden gebruikt om te groeien de suikerriet of suikerbieten waaruit de suiker wordt verkregen. Witte suiker, naast wordt verwerkt op een wijze die alle sporen van haar natuurlijke melasse inhoud verwijdert, wordt meestal opgehaald uit suikerriet of suikerbieten geteeld in velden met behulp van commerciële chemische pesticiden en herbiciden. Als u zich zorgen over de potentiële verontreiniging van bestrijdingsmiddelen en wilt suiker die de minste hoeveelheid verwerking heeft ondergaan, moet u kijken voor suiker met het label "biologisch" en "rauw" of "natuurlijk."

Voedingswaarde

Sommige organische, ruwe suiker pleit voor vordering dat biologische ruwe suiker meer voedingswaarde dan gewone witte suiker, heeft omdat de natuurlijke melasse niet eruit verwerkt is. Volgens Monica Reinagel, chef-kok en board-gecertificeerde voedingsdeskundige, is er geen zinvolle verschil tussen de voedingswaarde van witte suiker versus biologische rauw of natuurlijke suiker. In feite beide soorten suiker zijn chemisch herkend als sacharose, bevatten de dezelfde calorie count en worden verwerkt door het lichaam op dezelfde manier.

Smaak van suikers

Witte suiker is verfijnd door middel van een proces van meerdere stappen met behulp van verscheidene verschillende chemische stoffen, zoals zwaveldioxide, fosforzuur en calciumhydroxide. Deze raffinageproces verwijdert alle onzuiverheden uit de suiker, evenals de natuurlijke melasse die natuurlijke biologische suiker zijn variërende tinten bruin kleur geeft. Aan het einde van de raffinage-proces is witte suiker 100 procent sacharose, volgens een rapport van Elmhurst College. Om suiker kenners, dit veeleisende proces van zuivering verwijdert u ook de elementen waarmee smaak aan suiker, waardoor alleen zoetheid. Verfijnde biologische suiker kan ondergaan een soortgelijk proces--biologische suiker die op deze manier heeft gezuiverd zal zeer wit en een iets fijnere structuur dan de standaard witte tabel suiker. Verfijnde biologische suiker zal het aandeel van de dezelfde fundamentele smaak als geraffineerde witte suiker. Biologische rauw of natuurlijke suiker, maar heeft wel een onderscheidende smaak verschil, veroorzaakt door de inhoud van de natuurlijke melasse in elk suikerkristal. Biologische suiker met het label "turbinado" heeft de hoogste natuurlijke melasse inhoud en wellicht soms zelfs een lichte aroma.


gerelateerde artikelen