Aandoeningen van de longen met productieve hoest symptomen

March 4

Aandoeningen van de longen met productieve hoest symptomen

Een hoest is een normale lichamelijke reflex, die optreedt wanneer airways worden blootgesteld aan een irriterend zoals stuifmeel of slijm. Een hoest mogelijk acute of chronische en vergezeld van een koorts, slijm, onbedoelde gewicht verlies en nacht zweten. Soms kan uw hoest worden productiever sputum of bloed. Specifieke longziekten zijn gekoppeld aan dit symptoom.

Bronchitis

Volgens de Mayo Clinic verwijst bronchitis naar een ontsteking van de weefsels voering de bronchiën (gedeelte van uw luchtwegen). Het is een soort chronische obstructieve longziekte (COPD) die voor een tot twee weken of laatste groter is dan drie maanden optreden kan. De symptomen omvatten een hoest productieve duidelijk, geel, grijs of groen slijm en zorg ademhaling, vooral met fysieke activiteit. Andere symptomen zijn een piepende ademhaling, koorts, koude rillingen en vermoeidheid. Over-the-counter paracetamol of hoest suppressants kan helpen onderdrukken symptomen. Een arts kan ook recept-sterkte antibiotica voorschrijven en Hoest suppressants als over-the-counter remedies niet werken. Soms gewoon gebruik een luchtbevochtiger en het drinken van veel vocht kunnen verhelpen symptomen van bronchitis.

Tuberculose

Tuberculose (TB) is een zeer besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door de bacteriën van het Mycobacterium tuberculosis. Deze infectie komt in de longen en kan ook worden verspreid naar andere delen van uw lichaam, zoals uw ruggengraat en hersenen. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zijn symptomen van TB een zware hoest, productieve sputum of bloed dat voor drie weken of langer, gewichtsverlies, gebrek aan eetlust en koorts blijft. Nachtelijk zweten, koude rillingen en vermoeidheid zijn ook mogelijk. Een arts kan voorschrijven een combinatie van anti-tuberculose medicijnen, zoals isoniazide, rifampin, ethambutol of pyrazinimide. Behandeling kan duren twee tot zeven maanden.

Longontsteking

Longontsteking is een bacteriële longontsteking waardoor een productieve gele, groene of bloederig slijm hoest. Volgens de American Lung Association zijn andere symptomen koorts, koude rillingen, moeite met ademhalen, pleuritic borstpijn (pijn geassocieerd met ademhaling en hoesten), hoofdpijn, diaphoresis (zweten), slechte eetlust en verwarring te schudden. Over-the-counter steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals ibuprofen of naproxen worden aanbevolen voor het verlichten van koorts. Een arts kan ook voorschrijven antibiotica medicijnen zoals Levofloxacine of azithromycine.

Longkanker

Longkanker is een verwoestende voorwaarde waarin kanker tumoren groeien op de longen en kunnen zich uitbreiden naar andere delen van het lichaam. Volgens het National Cancer Institute omvatten long kanker symptomen een chronische hoest, productieve van bloed, moeite met ademhalen, heesheid en onbedoeld gewichtsverlies. Borst pijn, vermoeidheid en Long infecties zoals longontsteking zijn ook mogelijk. Beschikbare behandelingsopties omvatten chirurgie, chemotherapie, straling en medicijnen zoals dasatinib die doelcellen van de long-kanker.


gerelateerde artikelen