Wanneer Is de visolie ranzig?

February 21

Wanneer Is de visolie ranzig?

Veel mensen nemen vis olie supplementen voor hun gezondheid. Wanneer het is vers, is visolie een gezonde bron van omega-3 vetzuren. Maar zoals elke andere olie, visolie kan verwennen en rancid. Rancid oliën zijn schadelijk voor het lichaam en smaak onaangenaam, zodat u ze niet moet inslikken. Vast te stellen of uw visolie ranzig is een gemakkelijk proces.

Voorwaarden

Rancid is de term die wordt gebruikt om te beschrijven van olie die heeft bedorven of verdwenen uit. De meeste oliën geworden als gevolg van oxidatie ranzig. Oxidatie treedt op wanneer een buitenlandse molecule een moleculaire binding met de glycerol moleculen van de meervoudig onverzadigde visolie vormt. Geoxideerde vetten worden lipide-peroxiden of vrije radicalen.

Bepalen van ranzig

Test uw visolie voor ranzig worden om de paar dagen. De twee gemakkelijkste manieren om te bepalen of visolie ranzig zijn smaak en geur. Smaak van de olie; het moet vers en milde smaak. Als de olie sterk fishy of slecht smaakt, gooi het. Als u de aankoop van uw vissen olie in gel caps, kauwen het GLB gel om te proeven van de olie. Verse visolie heeft een zoet aroma dat is niet overdreven fishy. Als de olie al te sterke, slecht ruikt of soortgelijke rottende vis, gooi het.

Ranzig worden voorkomen

Voorkom ranzig en kies hoge kwaliteit supplementen en het minimaliseren van hun blootstelling aan lucht, warmte en licht. Koop de meest verse supplementen die u kunt vinden. Kies supplementen die voldoen aan of overtreffen de Raad voor verantwoorde voeding van kwaliteitsnormen. Koelkast zo spoedig mogelijk uw supplementen. Glazen flessen over kunststof kiezen of plaats uw supplementen in een glazen fles zo snel als je kunt. Sommige fabrikanten stikstof gevulde blaar packs gebruiken om te voorkomen dat de supplementen komen in contact met zuurstof. Sommige fabrikanten versterken hun supplementen met natuurlijke vormen van vitamine E tocoferolen genoemd om te voorkomen dat oxidatie; Controleer de etiketten voor gamma en delta tocoferolen naast alpha tocoperhol.

Gevaren

Ranzige visoliën, net als andere vrije radicalen, zijn schadelijk voor uw gezondheid en kunnen schade toebrengen aan uw lichaam op een cellulair niveau. Ranzige visolie kan verhogen het risico op hart-en vaatziekten en atherosclerose bloedstolsels. Wanneer u ranzig visoliën consumeren, moet je lichaam haar winkels van antioxidanten zoals vitamine E gebruiken om te neutraliseren de rancid oliën, minder van deze middelen beschikbaar aan uw lichaam voor cellulaire reparatie en ziekte preventie wordt overgelaten.


gerelateerde artikelen