Lijst van gemeenschappelijke bacteriën en Guardia gevonden in kreken & Streams

July 28

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention is drinkwater in de Verenigde Staten tot de veiligste in de wereld. Maar de World Health Organization heeft gemeld, 20 procent van de wereldbevolking heeft geen veilige toegang tot drinkwater en meer dan 5 miljoen mensen sterven jaarlijks aan ziekten afgeleid van besmet drinkwater, vaak uitgevoerd in open beken, rivieren en kreken. De hardy giardia en andere ziekteverwekkende bacteriën, algemeen bekend als de colibacteriën, kunnen overleven buiten het lichaam maandenlang, verspreiding van water overgebrachte ziekten van dieren of mensen. Verschillende gemeenschappelijke daders veroorzaken symptomen die van milde indigestie tot diarree, uitdroging en overlijden variëren kunnen. Niet alle bacteriën is slecht. Sommige is nodig voor de vertering van het voedsel. Maar te veel bacteriën of de verkeerde soort ziekte kan veroorzaken. Hier zijn enkele van de problematische ones:

Giardia lamblia

Giardia lamblia is een gemeenschappelijk parasiet die gastro-intestinale ziekte veroorzaakt. Ook wel Giardia intestinalis, wordt de microscopische parasiet verspreid via de ontlasting van mens en dier. Als in een stroom of andere ongefilterde watervoorziening gedragen, zal downstream inslikken de diarree veroorzaken ziekte heet het syndroom Giardiasis verspreid. Het is ook bekend als "Bever koorts," aangezien wilde dieren leven in en in de buurt van water kunnen de belangrijkste dragers van de ziekte, volgens de New York State Department of Environmental Conservation. Gezonde volwassenen kunnen over het algemeen krijgen via een bout met geen blijvende schade.

Cryptosporidium

Cryptosporidium is een microrganism die burrows in de darmen en aan anderen wordt overgedragen via ontlasting verontreiniging in water. Volgens de Mayo Clinic, in de meest gezonde mensen ontstaat een cryptosporidium-infectie een bout van waterige diarree die weg in een week of twee gaat. Echter kunnen een gecompromitteerd immuunsysteem een cryptosporidium-infectie als levensbedreigend.

E. coli

E. coli (Escherichia coli)-bacteriën leven in de darmen van mensen en dieren. Ze zijn meestal onschuldig of korte diarree veroorzaken. Sommige stammen, zoals E. coli O157:H7, veroorzaken zware, bloederige diarree en buikkrampen, samen met orgel schade, met inbegrip van nierfalen. E. coli wordt overgebracht door besmet water of voedsel, zoals rauwe groenten en onvoldoende verhit gemalen rundvlees. Hoewel gezonde volwassenen kunnen weerstaan een bout van de infectie, kunnen kinderen en ouderen ervaren levensbedreigende nierfalen hemolytische uremisch syndroom (HUS).

Cholera

Cholera (Vibrio cholerae) is een bacterie die in verontreinigd water, die een sterke toxine met dodelijke gevolgen, genaamd CTX produceert. Het bindt aan de intestinale muren, het verstoren van de stroom van natrium en chloride. De Mayo Clinic zegt dat dit zorgt ervoor dat het lichaam afscheiden van enorme hoeveelheden water, wat leidt tot diarree en uitdroging.

Tyfus

Salmonella typhi is een bacterie die in verontreinigd water en voedsel dat leiden tyfus tot kan. Sommige van die besmet de bacteriën chronisch dragen en zal blijven werpen de zaak ziekte-uitvoering in hun ontlasting gedurende hun hele leven. Het Wisconsin Department of Health meldt 12,5 miljoen mensen jaarlijks zijn geraakt door deze ziekte wereldwijd.


gerelateerde artikelen