Olympische beachvolleybal regels

February 16

Sinds de Olympische spelen van 1996 in Atlanta, beachvolleybal een officiële zomer spelen competitie. Deze verkleinde versie van de populaire indoor sport functies spelers concurreren op zand in plaats van op een vaste baan en in zwemkleding in plaats van normale volleybal uniformen. Zelfs als u niet een professioneel atleet bent, kunt begrijpen de regels van de Olympische volleybal u het spel beter volgen.

Olympische Kwalificatie regels

FIVB is de internationale organisatie die toezicht houdt op de Olympic volleybal competitie, alsmede de kwalificatie-proces voor teams proberen te maken van de Olympische. De Olympische beachvolleybal competitie bestaat uit 48 teams--24 voor mannen en 24 voor vrouwen. Één is voor elk geslacht een automatisch gekwalificeerde team van het gastland. De andere 23 mannen en vrouwen teams bestaan uit de 16 Best beoordeelde teams zoals bepaald door de FIVB vanaf twee maanden voordat de spelen beginnen. De rest van de sleuven worden opgevuld via officiële toernooien. Elk land kan een maximum van twee teams op het gebied van Olympisch toernooi plaats.

Hof en apparatuur regels

De officiële Olympische beachvolleybal spelen gebied maatregelen 16 meter lang door 8 meter breed. Het speelveld is verdeeld in de helft door een net dat omspant de breedte van de rechter en de staat van 2.43 meter hoog voor mannen en 2.24 meter hoog voor vrouwen. De officiële Olympische beachvolleybal weegt tussen de 260 en 280 g en heeft een omtrek van 66 tot en met 68 cm.

Spel regels

In tegenstelling tot indoor volleybal, die gebruikmaakt van zes spelers, heeft beachvolleybal slechts twee spelers per zijde, met geen substituten. Een coin toss wordt om te bepalen welk team zal dienen eerst gebruikt. Spelers moeten alternatieve dienen telkens het bezit van de bal-wijzigingen. Een speler van het team van de dienst dient de bal achter de lijn, waarna elk team drie pogingen heeft om de bal over het net. Een team verdient een punt door het raken van de bal, zodat het landt in het andere team Hof of wanneer het andere team een fout begaat door het raken van de bal, zodat het landt out of bounds. De eerste ploeg die 21 punten wint een set. Teams moeten winnen door twee te winnen van de set. Het eerste team om te winnen van twee van de drie sets wint de wedstrijd. De derde wedstrijd, wordt indien nodig, gespeeld op 15 punten, met dezelfde win-aan-twee regel.

Overtredingen en sancties

Fouten zijn gestraft door het verlies van een rally, wat betekent dat het andere team krijgt het punt en het recht op service. Als een team buiten de orde, zoals een speler serveert tweemaal in een rij dient, is het een schuld. Andere fouten omvatten een speler raakt de bal tweemaal in een rij, houden of grijpen een teamgenoot of structuur om te helpen helpen met een hit, of raken het net met de hand of arm terwijl in het proces van de bal spelen.


gerelateerde artikelen