Vitamine D-deficiëntie symptomen & Vertigo

September 15

Vitamine D-deficiëntie symptomen & Vertigo

Overzicht

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine gevonden in voedsel en het vergemakkelijkt ook de absorptie van calcium via de voeding. Vitamine D wordt in je huid geproduceerd wanneer het wordt blootgesteld aan de zon. Mensen die lijden aan vitamine D-deficiëntie kan lijden onder de gevolgen zoals rachitis in kinderen, zwakke botten, gomziekte, broze nagels, chronische vermoeidheid, syndroom, hoofdpijn, migraine, prikkelbaarheid en duizeligheid of vertigo. Om te voorkomen dat ernstige symptomen, tijd doorbrengen in het zonlicht en eet voedsel dat goede bronnen van vitamine D zijn, met inbegrip van melk, eieren, visolie, makreel, sardines, blik zalm, tonijn, soja, zeewier, broccoli, melasse, peulvruchten, bonen, amandelen en sinaasappelen.

Tinnitus, gehoorverlies en Vertigo

Vitamine D-deficiëntie en laag calciumgehalte in het oor kunnen leiden tot binnenoor dysfunctie met gehoorverlies, tinnitus of vertigo, volgens een artikel over "Gehoorverlies, Tinnitus en duizeligheid," door Texas fysische geneeskunde en revalidatie arts, Katherine Blanchette MD, auteur van "Preventie van de ziekte of Aging".

Vitamine D is belangrijk voor het behoud van uw gezondheid kan, maar het giftig zijn wanneer geconsumeerd in grote hoeveelheden. Grote doses kunnen opbouwen in de lever veroorzaakt vitamine D vergiftiging, de symptomen daarvan hoofdpijn en duizeligheid zijn.

Ziekte van Meniere

Vertigo is de meest verontrustende symptoom van de ziekte van Meniere, een aandoening van het binnenoor, waardoor een gevoel van volheid in de getroffen oor, vertigo, duizeligheid, verlies en tinnitus horen of beltonen in het binnenoor. Patiënten met Meniere's worden meestal behandeld met geneesmiddelen op recept, maar Dr. Blanchette merkt op dat de behandeling met vitaminen enkele belofte heeft aangetoond.

Sommige artsen geloven dat de ziekte kan worden verergerd door tekorten aan vitaminen en mineralen, zoals vitamine D en calcium. In een artikel op de website van MotherNature bespreekt Dr. George E. Shambaugh Jr., professor aan de Northwestern University Medical School in Chicago, voorschrijven een multivitaminen/mineralen supplement dat calcium, magnesium, vitamine D en zink aan patiënten met Meniere is symptomen, zoals duizeligheid en duizeligheid bevat. Dr. Shambaugh van patiënten melden dat het helpt.

Evenwicht problemen en vallen

Je innerlijke oor is medeverantwoordelijk voor uw gevoel voor evenwicht, dus oor problemen kunnen duizeligheid veroorzaken. Omdat vitamine D noodzakelijk voor de absorptie van calcium is, kan vitamine D-deficiëntie leiden tot verlies van de osteoporose en calcium in de botten van het binnenoor. Studies hebben aangetoond dat vitamine D-suppletie leeftijdsgebonden botverlies, voorkomt en vermindert het risico op fracturen. Deel van de voordelen van vitamine D met betrekking tot fractuur preventie lijkt te worden als gevolg van een verbetering in evenwicht of spier kracht, wat tot minder afleveringen van vallen leidt.

In een 2009 onderzocht studie over "Nutritional Status in relatie naar evenwicht en valt in de ouderen," Dr. Danit Shahar en collega's aan de Ben-Gurion Universiteit van de Negev in Israël, de invloed van belangrijke voedingselementen op de frequentie van dalingen van de oudere patiënten. Tekortkomingen in de vitamine D en calcium getroffen saldo en verhoogd falls. Dit kan gedeeltelijk een gevolg zijn van de duizeligheid of duizeligheid als gevolg van innerlijke oor problemen veroorzaakt door deze vitamine en minerale tekortkomingen.

Een studie van 2001 onderzocht de effecten van vitamine D en calcium suppletie op lichaam sway bij oudere vrouwen, olv Dr. Michael Pfeifer van het Instituut voor klinische Osteology Gustav Pommer in Duitsland gevonden dat vitamine D-suppletie bijgedragen tot het verminderen van het risico op fracturen en leeftijdsgebonden botverlies. Dit voordeel van vitamine D leek te zijn als gevolg van verbeterde evenwicht en spierkracht, die hebben geleid tot minder afleveringen van vallen.


gerelateerde artikelen