Wat zijn de effecten en de bijwerkingen van Lexapro en Seroquel?

September 17

Wat zijn de effecten en de bijwerkingen van Lexapro en Seroquel?

Lexapro, geslachtsnaam escitalopram, is een recept medicatie gebruikt voor de behandeling van algemene angststoornis, GAD, bij volwassenen en depressie bij volwassenen en adolescenten. Het is in de klasse van geneesmiddelen genaamd selectieve serotonine re-opname remmers of SSRI's. Volgens Lexapro werkt dit geneesmiddel door het verhogen van serotonineniveaus, die invloed op de stemming. Seroquel, geslachtsnaam quetiapine, is een voorschrift van de anti-psychotische medicatie gebruikt bij de behandeling van schizofrenie bij volwassenen en adolescenten en manische depressieve stoornis bij volwassenen en kinderen ouder dan 10. Deze twee verschillende medicijnen deelt enkele veelvoorkomende neveneffecten.

Allergische reactie

Net als bij elke medicatie, bestaat de mogelijkheid van het ontwikkelen van een allergische reactie op Lexapro of Seroquel. Tekenen van een ernstige allergische reactie omvatten volgens «««Drugs.com, netelroos, moeilijk ademen, of zwelling van het gezicht, mond, tong en keel. Dit is een levensgevaarlijke situatie waarvoor onmiddellijk medische hulp in van de 911.

Gespierde systeemproblemen

Zowel Seroquel als Lexapro kan problemen met spierspanning en coördinatie. Volgens «««Drugs.com, kan de spieren kunnen worden zeer stijf en rigide, fijne bevingen kunnen ontwikkelen binnen de kleinere spieren en spierbeweging schokkend en ongecontroleerde. Met Lexapro, kunnen over-reactive reflexen ontwikkelen, terwijl met Seroquel kan er moeite met slikken en spreken.

Gatrointestinal bijwerkingen

Misselijkheid en braken zijn neveneffecten van Lexapro zowel Seroquel. Andere gastro-intestinale bijwerkingen van Lexapro omvatten obstipatie en maagzuur. Volgens «««Drug.com, andere gastro-intestinale bijwerkingen voor Seroquel bevatten enkele van de tekenen van diabetes: verhoogde honger, verhoogde dorst en meer plassen en hoge bloedsuikerspiegel. Lexapro Seroquel samen met bepaalde andere typen van bijwerkingen en zij omvatten hoofdpijn, droge mond, sufheid, koorts, zweten, verwarring en eventueel, wazig zicht.

Andere bijwerkingen van Lexapro

Lexapro heeft sommige bijwerkingen die niet worden gedeeld met Seroquel. Sommige van de bijwerkingen die betrekking hebben op Lexapro alleen omvatten volgens DrugWatch, slapeloosheid, verminderde libido in zowel mannen en vrouwen, seksuele disfunctie bij mannen, moeite zich te concentreren en agitatie. Sommige van de meer ernstige bijwerkingen omvatten onregelmatige hartslag, pijn op de borst, hallucinaties, aanvallen en zelfmoordgedachten. Om het even wie van deze bijwerkingen moet worden gemeld aan uw arts tegelijk.

Andere bijwerkingen van Seroquel

Seroquel heeft ook sommige andere bijwerkingen. Volgens DrugWatch zijn deze bijwerkingen tedere borsten, menstruele veranderingen, verhoogd cholesterolgehalte, zere keel en zwakte. De meer ernstige bijwerkingen van Seroquel omvatten paniekaanvallen, snelle hartslag, gevoelloosheid en plotselinge zwakte aan de ene kant van het lichaam. Deze bijwerkingen moeten worden gemeld aan uw arts tegelijk.


gerelateerde artikelen