Vitaminen die leiden hartkloppingen tot kunnen

September 19

Vitaminen die leiden hartkloppingen tot kunnen

De American Academy of Family Physicians wijst erop dat hoewel de meeste tijden een verhoogde of abnormale hartslag niet een ernstig symptoom is, hartkloppingen een teken van een levensbedreigende hartritmestoornis kunnen. Hoewel er veel mogelijke oorzaken, is een snelle of onregelmatige hartslag kunnen een teken van deficiëntie van de vitamine of overmatige consumptie van een bepaald vitamine.

B-vitamines

De National Institutes of Health Office van Dietary Supplements meldt dat onderzoekstudies suggereren dat de tekortkomingen van folaat, vitamine B12 en vitamine B6 van homocysteïne in het bloed, die het risico op hart-en vaatziekten verhogen kan kunnen verhogen. Verhoogde niveaus van homocysteïne kunnen beïnvloeden hoe stroomt bloed door de vaten. Hartkloppingen zijn een gemeenschappelijk symptoom van folaat deficiëntie.

Folaat is een in water oplosbare vitamine B, die natuurlijk in dieet voedselbronnen gevonden is. Bepaalde soorten medicatie zoals anti-epileptica, sedativa, diuretica en sommige kanker medicijnen kunnen interfereren met hoe het lichaam folaat metaboliseert. Alcoholmisbruik, malabsorptie problemen in het spijsverteringskanaal, de zwangerschap, de leverziekte en de bloedarmoede kunnen ook invloed hebben op folaat metabolisme.

Vitamine D

Afwijkingen in het hartritme kunnen zijn een ernstig symptoom van vitamine D toxiciteit. Andere tekenen van overmatige inname van de vitamine omvatten gewichtsverlies, zwakte en verwarring. Volgens het kantoor van Dietary Supplements is vitamine D toxiciteit waarschijnlijk ontstaan door een hoge inname van dietary vitamine D. Een uitzondering is het nuttigen van teveel levertraan, waarin 1.360 IUs per eetlepel. De dagwaarde ontwikkeld door de Food and Drug Administration is 400 IUs voor gezonde volwassenen en kinderen boven de leeftijd van 4. In de meeste gevallen treedt de toxiciteit van vitamine D op als gevolg van hoge inname van voedingssupplementen.

Ijzer- en vitamine C

Hoewel ijzer niet een vitamine is, is een mineraal dat essentieel is voor de menselijke gezondheid. Bloedarmoede, een aandoening die wordt vaak geassocieerd met lage inname van ijzer, kan leiden tot symptomen zoals duizeligheid, zwakte, kortademigheid, snelle hartslag en hartkloppingen. Een tekort aan vitamine C kan leiden tot ijzer-deficiëntie bloedarmoede en haar gerelateerde symptomen.

Vitamine C helpt het lichaam absorberen van nonheme ijzer, die goed is voor de meeste dieet ijzer. Tekortkomingen van foliumzuur of vitamine B12 zijn andere tekorten, die leiden tot kunnen bloedarmoede en de symptomen die gepaard gaan met het, met name tijdens de zwangerschap. IJzeren overbelasting is een medische aandoening die tot onregelmatigheden met een hart ook bijdragen kan.


gerelateerde artikelen