Hoe voorkom ik dat mijn haar van afbreken?

November 14

Hoe voorkom ik dat mijn haar van afbreken?

Uw haar beschadigd als het heeft is gekleurd; gepermanent; ingericht met warmte; gunked up met styling producten; of blootgesteld aan zon, wind of chloor. Als je haar droog, saai, slap is geworden en kleverig als het nat is voelt, is het risico op breuk. Om te stoppen met haar breuk, kies een arsenaal van diepe conditioning en hydraterende producten, en zo voorzichtig mogelijk je haar stylen.

Stap 1

Je haar minder wassen. Hoewel het voelt leuk om piepende schoon sloten, hoe minder vaak je wast je haren, zal de minder haar breuk optreden. Als je vettig haar, gebruiken van een Droogshampoo of baby-poeder te helpen zuigen van de olie op uw wortels.

Stap 2

Borstel je haar alleen wanneer het droog is. Natte haren borstelen, vooral wanneer het is beschadigd, kan leiden tot extra breuk. Als je haar breekt zelfs wanneer het droog is, gebruik een kam met brede tanden in plaats van een borstel.

Stap 3

2 tbsp. olijfolie toevoegen aan je conditioner. De fles goed schudden, en vervolgens toepassen op je haar na het shampooing om te voorkomen dat de breuk, suggereert stylist Adir Abergel in "Cosmopolitan."

Stap 4

Diep conditie van je haar een keer per week met mayonaise, suggereert Steven Docherty, senior art director bij Vidal Sassoon Salon. Mayonaise bevat vetten en oliƫn die diepe conditie van het haar helpen te versterken en te voorkomen breuk. Toepassing van de mayo om droog haar; vertrekken in voor maximaal een uur, en dan het wassen.

Stap 5

Stop je haar kleuren. Zelfs als het is al zo lang geleden ging je au naturel dat je niet weet wat uw natuurlijke haarkleur, zette de kleurstof fles als u wilt voorkomen dat de breuk. Meeste haarkleuren bevatten ammoniak, peroxide, alcohol en andere chemische stoffen die het haar uitdrogen en leiden tot breuk.

Waarschuwingen

  • Raadpleeg een arts als uw haar breuk ernstig, is omdat dit veroorzaakt door een medische aandoening worden kan.

Tips

  • Draag een badmuts bij zwemmen in gechloreerde water.

Wat die u nodig hebt

  • Kam met brede tanden
  • Olijfolie
  • Conditioner
  • Mayonaise

gerelateerde artikelen