Gevaren van zonnecrème

November 29

Gevaren van zonnecrème

Zonnecrème, ook bekend als zonnebrandmiddel, beschermt uw huid van de schadelijke ultraviolette straling van de zon. Door absorberen en/of als gevolg van gevaarlijke UVA en UVB stralen, helpt zonnebrandcrème u te beschermen tegen huidkanker, verklaart de US Environmental Protection Agency. Ondanks de voordelen ervan, echter zonnecrème kan leiden tot gezondheidsproblemen. Etiketten zorgvuldig te lezen en gebruiken zoals voorgeschreven om te voorkomen dat gevaren met zonnebrandcrème.

Allergieën

Zonnecrème kan bevatten chemische ingrediënten die UVA en UVB straling absorberen, en deze chemische stoffen een allergische reactie kunnen veroorzaken, als je een gevoelige huid hebt. De EPA merkt op dat zonnebrandmiddelen met para - aminobenzoic acid, of PABA en benzophenones waarschijnlijk een reactie zoals roodheid zijn, jeuk, prikkende, zwelling of huiduitslag veroorzaken. Vermijd zonneproducten lotions die deze ingrediënten bevatten als u gevoelig bent voor allergieën huid en een huid patch test uit te voeren wanneer u een nieuw merk van zonnebrandcrème.

Vrije radicalen

Naast het veroorzaken allergische reacties, genereren benzophenones in zonnecrème cel-schadelijke vrije radicalen bij blootstelling aan zonlicht. In het volume van oktober 2006 van de "Vrije radicalen biologie en geneeskunde", legt Dr. Kerry Hanson uit dat de beschadiging van de cel-reactie optreedt wanneer zonnebrandcrème in de diepere lagen van uw huid doordringt. Zonder frequente toepassing van verse zonnebrandmiddelen te blokkeren UV-stralen van het bereiken van de geabsorbeerde benzophenones, kan vrije radicalen veroorzaken cellulaire schade onder de oppervlakte van uw huid. Opnieuw zonnecrème elke twee uur, of meer vaak na het zwemmen of zweten, kiest u een zonnebrandmiddel met benzophenones.

Nanodeeltjes

Zonnebrandcrème kan bevatten titaandioxide, een ingrediënt dat fysiek schadelijke UV-stralen worden geblokkeerd door als gevolg van hen weg van de huid. Deze chemisch inert nanodeeltjes, terwijl behulpzaam bij het minimaliseren van de blootstelling aan de zon, respiratoire kanker veroorzaken bij ratten en genetische schade in muizen, volgens Dr. Robert Schiestl in het November 2009 volume van "Cancer Research." Nanodeeltjes hebben niet absorberen via de huid, maar ze kunnen worden ingeademd bij het gebruik van een zonnebrandmiddel spray-on. Kies een zonnebrandmiddel lotion gebaseerde om te voorkomen dat potentiële blootstelling aan nanodeeltjes.

Vitamine D-deficiëntie

Vitamine D is een voedingsstof die belangrijk zijn in het bot gezondheid en immune functie. Voldoende vitamine D kunt u verkrijgen via uw dieet, in het algemeen van het eten van verrijkte voedingsmiddelen zoals melkproducten, of blootstelling aan de zon, waarin UVB stralen omzetten in een voorlopige vorm van vitamine D het actieve formulier. Zonnebrandcrème blokkeert de vorming van vitamine D door de huid, wat leidt tot een potentiële deficiëntie als uw inname onvoldoende is. In het December 2007 nummer van 'The Age' schrijft Dr. Terry Diamond het wijdverbreide gebruik van zonnebrandmiddelen aan een verhoogde incidentie van vitamine D-deficiëntie in Australië. Hij raadt af en toe bescheiden zonblootstelling zonder zonnebrandcrème teneinde gezonde niveaus van vitamine D in je lichaam.


gerelateerde artikelen