Dieet voor een persoon met het syndroom van dun membraan van de kelder

November 6

Dieet voor een persoon met het syndroom van dun membraan van de kelder

Hoewel dun membraan van de kelder ziekte klinkt als iets dat afbreuk aan de lagere niveaus van uw huis doen zou, is het eigenlijk een vaak geërfd aandoening die invloed op de nieren. Deze aandoening, ook wel goedaardige familiaire hematurie, beïnvloedt tussen 5 en 9 procent van de Amerikanen, volgens the Merck Manual. In de meeste gevallen is geen behandeling nodig, hoewel u kan het ontwikkelen van hoge bloeddruk of, in zeldzame gevallen, nierfalen. Hebt u een ernstige stam van de ziekte, kan na een nier-vriendelijke dieet helpen voorkomen van complicaties.

Normale dieet beperkingen

Als je deze aandoening hebt, varieert het glomerulaire kelder membraan, een van de lagen van het weefsel in uw nier, van 150 tot 225 nanometer in plaats van een normale 300 tot 400 nanometer, volgens the Merck Manual. Normaal, veroorzaakt dit geen significante nierproblemen. Als u geen symptomen van ziekte van de dunne kelder membraan--hebben en de meeste mensen niet--buiten de minieme hoeveelheden van bloed of eiwit in je urine, hoeft u niet te volgen dieet beperkingen.

Natrium inname kijken

De American Heart Association stelt dat iedereen beperken zijn inname van natrium tot niet meer dan 2.300 milligram per dag, vooral mensen met een verhoogd risico van het ontwikkelen van hoge bloeddruk. Als u hypertensie ontwikkelt, de medische term voor hoge bloeddruk, als een complicatie van deze ziekte, moet u mogelijk uw Natrium inname tot minder dan de aanbevolen dosis van 2.300 milligram natrium per dag beperken en uw arts kan voorschrijven een 1.500 milligram per dag dieet. Teveel Natrium inname kan uw bloeddruk verhogen. Werken met een diëtist om te bepalen van precies wat je wel en niet eten, maar limiet verwerkt voedsel, die vaak grote hoeveelheden natrium bevatten, en geen extra zout toevoegen tijdens het koken of aan de tafel.

Nier falen dieet

Als uw ziekte vordert, moet u wellicht te beperken fosfor, eiwit en eventueel kalium, als uw kalium-niveaus hoog zijn. Zuivelproducten en vlees, met name de vleesverwerkende, bevatten grote hoeveelheden eiwitten en fosfor. Veel fruit, inclusief aardappelen, Groenen, met inbegrip van spinazie, spruiten en Winterpompoen zijn rijk aan fosfor, kalium of beide. Het is belangrijk niet te Instituut dieetveranderingen, tenzij uw arts hen adviseert en te blijven binnen de grenzen die hij schrijft. Werken met een diëtist helpt u bij het plannen van een dieet dat binnen uw grenzen blijft, maar dat nog steeds smaakt goed en raadt u aan het eten.

Overwegingen

Sommige ernstige nier-ziekten, zoals het syndroom van Alport, beginnen met dezelfde symptomen als de ziekte van dun membraan van de kelder. Onderscheid te maken tussen de twee kan een biopsie van de nier of meer gespecialiseerde testen verlangen. Verlies van het gehoor en visie kan optreden als u het syndroom van Alport, die normaliter meer mannen dan vrouwen treft hebben. Melden uw arts als u ontwikkelt hoorzitting of verlies van de visie, omdat deze symptomen kunnen duiden op een meer ernstige aandoening waarvoor strengere dieet beperkingen.


gerelateerde artikelen