Zwart zaad voordelen

October 20

Zwart zaad voordelen

Zwarte zaden, ook wel aangeduid als zwarte bessen, zijn het product van de bedektzadigen Nigella sativa. De Nigella sativa plant is inheems in Europa, India en Arabië. Zwarte zaden hebben eeuwenlang in de traditionele geneeskunde gebruikt als behandeling voor verschillende aandoeningen. Een onderzoek dat is uitgevoerd door het Instituut van farmacologie aan de Karl-Franzens-Universiteit van Graz in Oostenrijk bevestigde de aanwezigheid van verschillende chemische stoffen in zwarte zaden die als anti-oxidanten in het menselijk lichaam fungeren. Vele andere wetenschappelijke studies staat dat het beheer van zwarte zaden bieden verschillende medicinale bijslagen, verschuldigd aan de aanwezigheid van anti-oxidanten. Opgemerkt moet worden dat zwarte zaden worden beschouwd als een kruiden, alternatieve behandeling dus een overleg met een arts wordt geadviseerd vóór het beheer van zwarte zaden voor behandeling van elke medische aandoening.

Alvleesklierkanker

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het beheer van zwarte zaden hebben een gunstig effect tegen alvleesklierkanker. Alvleesklierkanker is een van de meest dodelijke vorm van kanker. Chronische pancreatitis, of ontsteking van de alvleesklier, is vaak een voorloper aan het ontstaan van alvleesklierkanker. Een studie uitgevoerd door de afdeling chirurgie aan Thomas Jefferson University in Philadelphia (Pennsylvania) bleek dat een chemische stof aanwezig is in zwarte zaden daalde ontsteking van de alvleesklier die de productie van pancreatic kankercellen geremd. De chemische stof die verantwoordelijk is voor deze beschermende eigenschappen is thymoquinone. Thymoquinone is een van de chemische stoffen in zwarte zaden, die verantwoordelijk is voor de antioxidant voordelen van zwarte zaden.

Lever voordelen

Er is ook wetenschappelijke literatuur waarin wordt gemeld dat de consumptie van zwarte zaden bieden verschillende gunstige eigenschappen voor de lever. Een studie uitgevoerd door de afdeling inwendige geneeskunde aan de Universiteit van de Yil van de Yuzuncu in Turkije beoordeeld de effectiviteit van zwarte zaden over onderwerpen van de studie geïnduceerde met leverfibrose. Leverfibrose is een chronische lever aandoening die met cirrose van de lever, de mislukking van de lever en de portal hypertensie optreedt. Personen die lijden aan leverfibrose vaak moeten levertransplantatie operatie ondergaan. De Turkse studie bleek dat de consumptie van zwarte zaden kan bieden bescherming tegen het optreden van leverfibrose. Hoewel de studie werd uitgevoerd met konijnen als studie-onderwerpen, is het resultaat van deze studie zijn bemoedigend om te blijven van klinische proeven op de menselijke populatie.

Hypertensie

Wetenschappelijke studies hebben ook aangetoond dat de consumptie van zwarte zaden een gunstige behandeling van hypertensie kunnen. Een studie uitgevoerd door de afdeling inwendige geneeskunde, cardiologie en medicinaal Plant Research Center op Shahrekord Universiteit van medische wetenschappen in Iran bleek dat de consumptie van 100 mg tot 200 mg van zwarte zaden twee keer per dag voor een periode van 8 weken een significante daling van de diastolische bloeddruk geproduceerd. De studie bleek ook een significante vermindering van lage dichtheid lipoproteïnen of LDL cholesterol, na de 8 weken van de behandeling met zwarte zaden.


gerelateerde artikelen