Wat Is konijn ponsen in boksen?

October 22

Een konijn punch is een soort klap vaak geassocieerd met de bestrijding van de prijs. Dit is een punch die onwettig is op alle niveaus van de sport, van amateur tot professioneel boksen. Ook is het illegaal in de mixed martial arts vechten. Boksers zijn regels gegeven voor de start van elke strijd en gewaarschuwd niet te gooien konijn stoten.

Konijn Punch

Een konijn punch is een harde klap aan de achterkant van het hoofd of nek dat wordt geleverd in een clinch. Boksers manoeuvreren vaak rond de ring als ze proberen te krijgen in een positie om te leveren harde stoten. Wanneer boksers naar elkaar verplaatst, kunnen ze gemakkelijk verliezen evenwicht terwijl het proberen om een punch leveren zoals hun tegenstander beweegt en de punch in ongemakkelijke voetenwerk resulteert. Om te blijven op hun voeten, boksers grijpen hun tegenstander en plaatste. Dit is een gemeenschappelijk optreden. De scheidsrechter breekt de clinch en er is dat geen ponsen toegestaan tijdens dit proces. Wanneer een punch wordt geleverd en landt op de achterkant van het hoofd, het is een konijn punch.

Oorsprong

De term komt van het proces van de jacht en het doden van konijnen. Zodra een konijn is gevangen, zal een jager staking het konijn met een hoek van 45 graden klap aan de achterkant van het hoofd dat het dier onmiddellijk wanneer correct afgeleverd met een bot instrument doodt. De rabbit punch in boksen wordt geleverd met een hakken, neerwaartse beweging.

Onbedoelde konijn Punch

In veel gevallen zijn konijn stoten niet gegooid met een boosaardig opzet. In de loop van de bokswedstrijd, kan een vechter krijgen verslaafd door zijn tegenstander en gegooid naar zijn links of rechts als hij probeert te eend van de punch en krijgt schoof naar de ene of de andere kant. Als dit gebeurt, de bokser die wordt wordt vastgehaakt gooit een stoot van zijn eigen en het landt op de achterkant van het hoofd of de hals. Een scheidsrechter die waarschijnlijk zullen dit toestaan.

Straf voor konijn ponsen

Boksen scheidsrechters zijn in de ring te beschermen van de strijders tegen ernstig letsel en ervoor te zorgen dat een bestrijding goed wordt uitgevoerd. Wanneer een vechter een konijn punch met opzet gooit, de scheidsrechter stopt de actie en de vechter waarschuwen. Dit wordt gedaan met een punch of de actie die de regels worden geschonden. Als het een tweede keer gebeurt, zal de scheidsrechter nemen een scorende punt uit de buurt van de bokser en, als de strijd is dicht genoeg, dat actie de gewraakte vechter een besluit kosten kon als de strijd de afstand gaat.


gerelateerde artikelen