Gezicht branden behandeling

July 25

Gezicht branden behandeling

Brandwonden op het gezicht kan leiden tot ernstige complicaties en vereisen speciale behandeling, verslag artsen op de National Institutes of Health (NIH). Zoals de handen, geslachtsdelen en voeten is de huid op het gezicht buitengewoon gevoelig en voortdurend blootgesteld aan de elementen. Juiste behandeling van deze lichaamsdelen die zijn blootgesteld en elke dag gebruikt speelt een belangrijke rol in het herstelproces van de patiënt.

Tijdsbestek

Onmiddellijke behandeling van gezicht brandwonden kan bijdragen aan het verminderen van de ernst van de brandwonden. Snelle aandacht voor het branden, kan zelfs voordat opgeleid medisch personeel aankomen, helpen voorkomen dat permanente littekens op en misvorming. Alle brandwonden op het gezicht moeten worden zeer serieus genomen en onmiddellijk bedekt met een doek gedrenkt in koud water.

Overwegingen

Als een persoon een buitensporige hoeveelheid rook wegens brandwonden op het gezicht inhaleert, moeten die ter plekke controleren voor een pulse en beginnen te leveren cardiopulmonale reanimatie als de persoon is niet ademen. Na het toepassen van koele kompressen en als help nog niet is aangekomen, moeten Reddertjes het hoofd van het slachtoffer van de branden tijdens het wachten voor hulp bij het houden van extra bloed uit haasten naar het gezicht verheffen. De verbrande persoon moeten wakker en praten om te voorkomen dat het slachtoffer in shock gaan.

Waarschuwingen

Er zijn veel mythes en verhalen van oude vrouwen die moeten worden vermeden bij de behandeling van een persoon met brandwonden op het gezicht, verslag artsen op de NIH. Zalf, boter, ijs of elke andere huishoudelijke olie moeten nooit worden gelegd op een gezicht branden. Niemand zou waaien op de branden om te proberen het afkoelen of ijs van toepassing, noch moet het gezicht worden ondergedompeld in water. Niets moet worden gegeven via de mond aan de patiënt.

Effecten

Burns hoeven niet altijd onmiddellijk dringende behandeling en kunnen niet beginnen te vertonen tekenen van een ernstiger blessure voor een aantal uren. Een van de meest zichtbare tekenen van een ernstige burn is een blister, die vaak maximaal 48 uur te vormen duurt. De verbrande huid wordt een hobbel die is gevuld met vloeistof en meestal is teder aan de Aanraking. Blaren mogen niet worden geknald, maar behandeld door een arts.

Potentiële

Het gezicht heeft een grote capaciteit voor genezing vanwege het aantal bloedvaten die naar de ruimte, verslag artsen op de Ohio State University Medical Center vloeien. Het potentieel voor een volledig herstel zonder littekens is goed als goede zorg is genomen om een schone, infectie-gratis huidoppervlak. Zwelling moet verdrijven binnen 48 uur, wanneer de patiënten zachte reiniging drie keer per dag beginnen kunnen, gevolgd door behandeling met sulfamylon-zalf. Na het wassen, moeten patiënten inspecteren de brandwonden voor tekenen van potentiële infectie, waaronder een slechte geur, drainage van pus, koorts of extra roodheid rond het branden.


gerelateerde artikelen