Redenen tieners zijn arme luisteraars

February 14

Redenen tieners zijn arme luisteraars

Tieners worden vaak beschouwd als arme luisteraars omdat er selectieve hoorzitting. Het is niet dat een tiener niet horen wat haar ouders vinden--ze kiest om af te stemmen uit delen van het gesprek. Als tieners strijd om te krijgen een gevoel van onafhankelijkheid, wenden ze zich vaak doof gehouden voor de klagende ouders of vervelend broers en zussen. Veel tieners hebben slechte luisteren vaardigheden omdat ze niet willen luisteren naar advies, kritiek of instructies die ze al hebben gehoord.

Tieners haat zeuren

Tieners zijn vaak arme luisteraars omdat ze haat zeuren en tune commentaren en verzoeken die ze voelen zijn repetitious of overdreven kritiek, met name degenen die afkomstig zijn van de ouders. Hoewel hun gehoor prima is, de tieners neiging om mentaal het negeren van klachten en eisen die een sterk zeurende Toon hebben. De meeste tieners graag niet worden micromanaged, zodat zij moedwillig voorbijgaan aan ouderlijke inbreng. Als een ouder, kunt u helpen uw tiener Word een betere luisteraar door zich te richten op onderwerpen die echt relevant zijn. Voorwoord van uw opmerkingen door te zeggen: "Ik moet echt je naar mij te luisteren want dit belangrijk is."

Tieners Crave onafhankelijkheid

Soms luisteren tieners niet omdat ze hunkeren naar onafhankelijkheid en realiseren van dat hun ouders hebben niet altijd alle antwoorden. Als van een tiener perceptie van zijn ouders van know-it-all naar know-nothing ouders overgaat, loopt hij vaak luisteren, volgens ParentingTeensOnline.com. Een tiener misschien vraag de berechting of het gezag van zijn ouders en tune uit ongevraagde adviezen. Hoewel het kan frustrerend zijn voor ouders, is van een tiener verlangen naar onafhankelijkheid een teken van volwassenheid. U moet verantwoordelijk en respectvol gedrag stimuleren van uw tiener, maar begrijp dat u tuning uit onderdeel is van het opgroeien.

Tieners hekel woede

Omdat sommige ouderlijke kritiek woede maakt, tune tieners vaak uit, omdat ze niet willen worden het onderwerp van spot. Neuroloog en leraar Judy Willis suggereert dat ouders worden direct met hun tieners voorkomen maar sarcasme, volgens de website "Psychology Today". Ouders kunnen hun tiener Word een betere luisteraar door het vermijden van reacties die beledigend of aanvallende helpen. Bijvoorbeeld een ouder zou kunnen zeggen, "Ik waardeer je schoonmaak van uw kamer, maar uw kast moet nog een beetje meer werk," plaats, "niet iemand ooit leren u hoe schoon?" Hoffelijk opmerkingen en een beleefd Toon zal uw tiener om te luisteren, in plaats van negeren je aanmoedigen.

Tieners willen consistentie

Tieners zijn vaak arme luisteraars omdat zij niet dat hun ouders betekenen wat ze zeggen en zal niet volgen geloven door op wat ze, volgens FamilyEducation.com zeggen. Tieners haat hypocrisie en gedijen in omgevingen als er consistentie. U kunt uw tiener helpen huishoudelijke regels vast te stellen, afdwingen van goed gedrag, het belonen van goede keuzes en de vaststelling van eerlijke gevolgen voor wangedrag. Uw tiener zullen sneller geneigd zijn om te luisteren aandachtig wanneer ze weet sta je achter wat je zegt.


gerelateerde artikelen