Wat Is het verschil tussen gele rechte hals Squash & gele courgette?

September 28

Wat Is het verschil tussen gele rechte hals Squash & gele courgette?

Voor de meeste mensen roept de term courgette beelden op van groene vruchten klaar voor Shredder en bakken in cakes en broden. Maar courgettes variƫren in kleur van verschillende tinten van groen tot bijna zwart, met of zonder strepen. Courgette komt ook in tinten van geel en goud, vaak aangeduid als de gouden courgette. Gele courgette onderscheid te maken van rechte hals gele squash vormt een probleem voor sommigen, maar als je eenmaal het verschil leert, u zult nooit voor de gek houden opnieuw.

It's All About vorm

Hoewel de gele courgette en gele rechte hals squash een soortgelijke kleur hebben, is hun vorm anders. Courgette groeit lang en cilindrische en de diameter van de vrucht verandert niet van begin tot eind. Gele rechte hals uitvergroten squash aan een smalle hals waar zij aan de wijnstok hecht. Het lichaam van de vrucht ziet er enigszins gezwollen en bolvormige, zoals een langwerpige peer. Het einde van de bloei van de gele courgette is hoekig, terwijl het einde van de gele squash is typisch meer afgerond.

Volwassen grootte

Net als andere courgettes, kan gele courgette groeien tot lengtes van 20 inch of meer en op meer dan 10 pond wegen. Gele squash niet deze monsterlijke grootte bereikt en meestal stopt met groeien op ongeveer 7 tot 8 inch lange. Gele squash doorgaans gehard huid ontwikkelt en verdiept in kleur als op wijnstokken nadat deze afmeting is bereikt. Sommige gele squash ontwikkelen een hobbelige huid naarmate ze rijpen. Hoewel ze kunnen in dit stadium worden gegeten, liever veel te ontdoen van overdreven rijpe gele squash, zoals de huid taai is en de binnenkant zijn gevuld met grote zaden.

Smaak en textuur

Gele courgette heeft een kenmerkende smaak, dat is zoeter dan groene courgette of gele squash. Het vlees is stevig en knapperig, maar neigt te zijn iets zachter dan de gele squash wanneer gekookt. Terwijl zowel de courgette en de gele squash kan rauw in salades worden gegeten, de smaak is niet hetzelfde. Gele squash leent een nootachtige smaak, terwijl jonge courgette smaken meer als verse komkommers.

Koken met courgette en gele Squash

Omdat zowel de courgette en de gele squash typen Zomerpompoen, worden ze vaak door elkaar gebruikt in recepten. Oogsten wanneer ze jong en mals zijn, doorgaans op een lengte van 6 tot en met 8 inch, produceert het beste fruit voor het eten van rauw of toe te voegen aan recepten. Volwassen courgette, met inbegrip van de gele courgette, zijn vaak versnipperd en gebruikt bij het bakken van cake of brood.


gerelateerde artikelen