Gevoeligheid voor gluten & een overactieve blaas

June 15

Medisch beoordeeld door
George Krucik, MD, MBA

Gevoeligheid voor gluten & een overactieve blaas

Mensen die gluten gevoeligheid hebben--ofwel een eenvoudige intolerantie aan eiwitten gluten gevonden in tarwe, gerst en rogge of de meer ernstige auto-immune aandoening coeliakie--lijden een breed scala aan gezondheidsproblemen dat bereik tot ver buiten hun spijsvertering. In feite, is het niet ongebruikelijk om te ervaren een overactieve blaas als u gluten gevoeligheid, en het is mogelijk dat na een glutenvrij dieet kan u helpen het probleem te temmen.

Achtergrond

Overactieve blaas kan de vorm aannemen van frequente blaas spasmen, waardoor je het gevoel alsof je moet gaan naar de badkamer dringend. Ernstige blaas spasmen kunnen leiden tot urine lekkage en zelfs tot incontinentie, wanneer u niet kunt voorkomen jezelf urineren dat. Sommige mensen met een overactieve blaas zijn gediagnosticeerd met een aandoening, de zogenaamde interstitiële cystitis. Deze voorwaarde betekent ontsteking van de blaas en veroorzaakt Pelvische ongemak en pijnlijke urination samen met een frequente, dringende noodzaak om te urineren.

Oorzaak

Het is mogelijk dat gluten gevoeligheid een rol bij sommige mensen met een overactieve blaas en interstitiële cystitis speelt. Mensen die frequente blaas spasmen hebben mei zitten kundig voor bepaalde voedingsmiddelen--met inbegrip van gluten bevattende voedingsmiddelen--die lijken te leiden tot hun symptomen te identificeren. Elimineren van trigger voedingsmiddelen kan helpen bestrijden van de voorwaarde. Interstitiële cystitis lijkt te beïnvloeden mensen met de allergieën van het voedsel--met inbegrip van allergieën aan gluten-- en mensen met auto-immune aandoeningen zoals coeliakie vaker.

Overwegingen

Als u vermoedt dat de gevoeligheid voor gluten is veroorzaakt of bij te dragen aan uw overactieve blaas, raadpleeg dan uw arts om de kwestie te bespreken. Het is waarschijnlijk dat ze zal wilt u testen op coeliakie, waarbij een bloed screening test en eventueel een endoscopie. Als je negatief voor coeliakie, u wellicht nog een gevoeligheid voor gluten, maar helaas is er geen test om te bepalen dat. U kunt mogelijk om te bepalen of je gluten gevoelig als u een eliminatie dieet, onder toezicht van uw arts probeert; Als u gluten elimineren en uw symptomen van overactieve blaas verdwijnen of verbeteren, gluten inslikken waarschijnlijk draagt bij tot uw probleem.

Remedie

Als uw symptomen van overactieve blaas vloeien uit uw verbruik van gluten voort, moet u een gluten-vrij dieet om te verlichten van de symptomen vaststellen. Het is niet genoeg om gewoon bezuinigen op gluten; u wilt verwijderen van alle sporen van uw dieet om het gewenste effect hebben. Gluten granen worden weergegeven in de meest voorkomende gebakken goederen, met inbegrip van brood en granen, en ook worden gebruikt als vulstoffen en extra ingrediënten in producten zoals ingeblikte soepen. Het kan helpen te houden met producten met het label "gluten-free," ten minste in eerste instantie, om ervoor te zorgen dat u niet per ongeluk gluten consumeren.


gerelateerde artikelen