Oxaalzuur in groenten

June 6

Oxaalzuur in groenten

Is er een verhoogde focus op oxaalzuur, die is gevonden in veel groenten en fruit. Het is vooral dominant in groene bladgroenten, waarmee veel belangrijke voedingsstoffen. Echter oxaalzuur slechte bijwerkingen kunnen hebben in sommige mensen, en het kunnen giftig zijn als je het eet in grote hoeveelheden.

Oxaalzuur

Oxaalzuur is een normale plant samengestelde gevonden in hoge concentraties in groene bladgroenten. Wanneer geconsumeerd, oxaalzuur combineert met calcium en magnesium zouten op formulier oxalates, die worden uitgescheiden via de urine. Omdat de compound uiteindelijk uitgescheiden is, het geen eventuele gezondheidsrisico's helemaal als calcium en magnesium in het lichaam normaal zijn.

Risico voor de gezondheid

Oxaalzuur kan een gezondheidsrisico vormen, als u gebrek aan calcium of magnesium. In een dergelijk geval, als u grote hoeveelheden van oxaalzuur verbruiken kunt u nierstenen ontwikkelen. Nierstenen vormen meestal geen een ernstige gezondheidsrisico's, maar ze kunnen leiden tot acute pijn; ze kunnen worden verwijderd door middel van een eenvoudige chirurgische ingreep. Mensen met nierproblemen of jicht moet niet consumeren te veel oxaalzuur.

Toxiciteit

Volgens oxaalzuur Info website, het enige voedsel met enorme hoeveelheden giftige oxaalzuur zijn de bladeren van de plant rabarber; de vrucht zelf doet geen risico.

Sappen

SAP boek suggereert dat mensen met een geschiedenis van nierstenen en andere aandoeningen van de nieren moeten Vermijd het drinken van SAP van vruchten en groenten die hoge oxaalzuur inhoud hebben. Sappen kunnen bevatten meer oxaalzuur dan het fruit, vooral indien bewaard bij kamertemperatuur gedurende meer dan 10 minuten.

Oxaalzuur inhoud

Het laboratorium nutriƫnt gegevens heeft vermeld de oxaalzuur inhoud van veel groenten en fruit. Om het even wat over een gram per honderd gram van de vrucht of groente wordt beschouwd als een hoge dosis van oxaalzuur; Dit niveau bestaat in amarant, bieslook, peterselie en postelein.


gerelateerde artikelen